Війна — день 773: почалися бої біля Часового Яру, Україна завдає ударів по тилах Росії

Читать на русском
Автор
1759
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 06 квітня 2024, 23:49
Бої за Україну продовжуються. Фото Телеграф

Оперативно про головне за добу

Сьогодні 6 квітня, 773-й день війни. Бої біля міста Часів Яр в Донецькій області фактично вже почалися. Також російські терористи продовжують ракетно-бомбовий терор українських міст, на що Україна відповідає точковими та влучними ударами по важливих російських військових об'єктах.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 6 квітня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Протягом доби зафіксовано 50 бойових зіткнень, на Новопавлівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак ворога, Бахмутському 10, Куп'янському – 7, Авдіївському – 5, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

22:00 Китай постачає РФ супутникову розвідку, електроніку та верстати для виробництва танків, оптичні прилади та паливо для ракет, – Bloomberg

21:00 5 загиблих, серед яких 16-річна дівчинка. Ще 2 поранених: Росія обстріляла Покровський район Донецької області з артилерії, – облпрокуратура

20:00 Кількість поранених внаслідок удару по Харкову вдень 6 квітня збільшилась до чотирьох.

Постраждали 47-річний чоловік та дві жінки віком 66 та 22 років із вибуховими травмами, а у 10-річної дівчинки діагностували гостру реакцію на стрес. Загинув 49-річний чоловік, повідомив начальник ХОВА.

19:00 На Авдіївському напрямку українські військові відили наймасовішу спробу російських окупантів прорвати оборону, подальша ситуація залишається напруженою, бої продовжуються, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

18:00 Станом на 17:30 кількість постраждалих внаслідок авіаудару, завданого ЗС РФ по Харкову в суботу вдень, зросла до трьох осіб, повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.

17:00 Литва передала Збройним силам України партію бронетранспортерів М577.

M577 (англ. M577 Command Post Carrier) — командно-штабна машина, створена на базі бронетранспортеру M113 для виконання функцій мобільного командного пункту (тактичного операційного центру) рівня батальйону.

16:00 В Харкові чути звуки вибухів. Російські окупанти знову почали обстрілювати місто, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

15:00 Росія продовжує використовувати тимчасово окупований Джанкой (Крим) як хаб для перекидання живої сили на фронт. Партизани фіксують прибуття великої кількості росіян до міста.

14:00 Британська розвідка не виключає, що Росія могла збити свій СУ-27 над Кримом у березні.

Кримський Telegram-канал 28 березня повідомив, що літак Су-27, який діяв над Кримом, був збитий російською ППО внаслідок "дружнього вогню". Британська розвідка допускає, що росіяни самі збили свій літак, оскільки напередодні Україна завдала ударів по об'єктах у Севастополі. Це могло спонукати росіян привести ППО у підвищену готовність.

13:00 У Харкові 6 квітня діють графіки відключення світла. Енергетики закликають жителів знизити споживання.

12:00 В Одесі гучно — працює ППО по ворожих розвідувальних беспілотніках

11:00 Росія тримає у Чорному морі носій крилатих ракет типу "Калібр". Станом на ранок 6 квітня можливий залп становить чотири ракети.

10:00 В ніч на суботу, 6 квітня, російські війська обстріляли Слов'янськ Донецької області. Під ударом опинилась територія Словкурорта. Без постраждалих.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 06.04.24

07:00 Чим били по Україні під час масованої атаки 6 квітня

За даними Telegram-каналу Monitor, ворогом було застосовано:

— крилаті ракети Х-101/555, запущені попередньо двома бортами Ту-95 з району Саратовської області рф;

— крилаті ракети морського базування "Калібр", запущенны попередньо з підводного човна "Варшавянка".

— балістичні ракети ОТРК "Іскандер-М" з Т.О. АР Крим.

— ударні БпЛА типу "Шахід" з полігонів "Чауда" Крим та "Халіно" Курськ.

05:00 Російські терористи влаштували чергову ракетну атаку на Україну. Кілька груп крилатих ракет вже фіксуються на території України.

03:00 У Харкові повідомили про загиблих під час нічних обстрілів російських терористів.

01:00 Харків перебував під обстрілом терористів з боку тимчасово контрольованої путінським режимом Бєлгородщини. Також кілька безпілотників фіксується у Херсонській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

00:00 Безпілотники російських терористів зафіксовані на Харківщині, Запоріжжі та Миколаївщині.

Інформацію за 3 квітня дивіться за посиланням: Війна — день 770: окупанти завзято атакують позиції ЗСУ, а в Росії лунають вибухи

Про те, що відбувалося 4 квітня, читайте у матеріалі: Війна — день 771: окупанти тиснуть під Бахмутом та завдали масованого удару по Харкову

Із ситуацією в Україні за 5 квітня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 772: окупанти рвуться до Часового Яру, тероризують Харків та Запоріжжя