Війна — день 767: загарбники просуваються під Авдіївкою і нещадно бомблять Україну

Читать на русском
Автор
2605
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 31 березня 2024, 23:58
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують тиснути на низці напрямків і змогли досягти певних успіхів на Авдіївському напрямку, де їм практично вдалося захопити пару населених пунктів ціною величезних втрат. При цьому загарбники також змінили тактику повітряного терору і зробили ставку на використання коригованих авіабомб далекого радіусу ураження, яких за березень вони випустили понад дві тисячі, при тому деякі з них навіть здатні долетіти до Харкова.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 31 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Ввечері ЗС РФ завдали удару по центральній частині Харкова, повідомив міський голова Ігор Терехов.

"Приліт" біля житлової забудови у центральному районі міста. На місці удару працюють усі відповідні служби та волонтери. Інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється", — написав Терехов.

22:00 Росія дозволяє собі випробовувати ракети "Циркон" територією України, — начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона зазначила, що дані ракети ще на етапі випробування та удосконалення. Однак, враховуючи далекобійність і територію "Циркон", що охоплюється, загроза при його запуску є для всіх регіонів країни.

21:00 Протягом доби зафіксовано 49 бойових зіткнень, Сили оборони відбивали атаки ворога на шести напрямках, зокрема, на Новопавлівському напрямку відбито 16 атак російських військ, на Авдіївському — 9 атак, на Бахмутському — 7, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

20:00 Навколо Києва після деокупації області збудували близько тисячі кілометрів оборонних споруд і три кільця оборони, а ще посилили Чорнобильський напрямок. Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк розповів, що зараз військові будують довгострокові бетонні укріплення.

19:00 Росіяни завдали ракетного удару по селу у Зміївському районі Харківської області.

Попередньо відомо про п’ятьох постраждалих, повідомив начальник Харківського гарнізону та сил оборони Харкова Сергій Мельник (Генерал Марсель)

17:00 Протягом тижня ЗСУ ліквідували понад 5,4 тисячі російських окупантів та знищили 1088 одиниць озброєння та техніки ворога.

16:00 Промисловість ФРН здатна знову розпочати виробництво авіаційних крилатих ракет Taurus, які раніше влада припинила замовляти, заявив голова німецького підрозділу компанії MBDA Томас Готтшильд.

15:00 Росія може продовжити обстріли енергетики України. Пауза в атаках дозволила ворогу накопичити ресурси, заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирил Буданов.

14:00 Енергоживлення відновили по всій Україні, – "Укренерго"

"На вечір можливі обмеження побутових споживачів на Харківщині й Одещині, промислових – у Кривому Розі", – зазначили в компанії.

13:00 Мапа з орієнтовним вектором ворожих ракет та "шахедів" протягом сьогоднішньої атаки, — Tracking.

З цікавого, те, що РФ залучила лише 2 бомбардувальники Ту-95МС з АБ "Енгельс-2" (Саратовська обл) із 8 можливих, що перебувають на даній авіабазі.

12:00 Повідомляють про вибух у Бердянську.

11:00 На Рівненщині уламки повітряної цілі пошкодили електроопору.

На місці працюють представники відповідних служб. Електропостачання забезпечене. Також незначних пошкоджень зазнав ФАП. Іншої інформації про пошкодження будівель чи споруд зафіксовано не було. Люди не постраждали.

10:00 Орієнтовні втрати окупантів

09:00 У ніч на 31 березня 2024 року російські окупанти атакували 14-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555,11-ма ударними БпЛА типу "Shahed", балістичною ракетою "Іскандер-М" (Крим) та керованою авіаційною ракетою Х-59 (ТОТ Запорізької обл.)

В результаті протиповітряного бою знищено 18 повітряних цілей: 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 9 ударних БпЛА "Shahed-136/131".

08:00 На Одещині уламки "Шахеда" впали на енергооб'єкт: виникла пожежа

Сили оборони півдня під час масованої повітряної атаки РФ вночі 31 березня знищили вісім дронів-камікадзе типу Shahed. В Одеській області уламки ворожої цілі впали на енергетичний об’єкт, спричинивши пожежу.

Кілька населених пунктів залишилася без електроенергії.

07:00 Вранці 31 березня російські терористи знову випустили ракети по Україні. Усю країну охопила повітряна тривога.

Станом на 6:40 було оголошено відбій.

00:00 Окупанти знову запустили кілька груп БПЛА в Україні. Після роботи ППО загроза зберігається для Одеської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Інформацію за 28 березня дивіться за посиланням: Війна — день 764: Росія продовжує втрачати авіацію і готує новий великий наступ

Про те, що відбувалося 29 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 765: російські терористи продовжують терор українських міст з повітря

Із ситуацією в Україні за 30 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 766: Україна відновлює енергосистему та розмірковує про можливий наступ