Війна — день 761: окупанти змінюють тактику, обмін ударами далекобійною зброєю триває

Читати російською
Автор
Новина оновлена 25 березня 2024, 23:54

Оперативно про головне за добу

Росіяни продовжують вести наступальні дії на сході України та роблять більш рідкісні атаки на південній ділянці фронту. При цьому окупанти дещо змінили свою тактику і почали застосовувати більше ударних безпілотників, ніж це було раніше. Не зупиняється й обмін ударами далекобійною зброєю — росіяни акцентують увагу на своїх крилатих ракетах повітряного базування, які поступово виснажують ресурс тих небагатьох стратегічних бомбардувальників, що залишилися у них, а Україна робить ставку на безпілотниках далекого радіусу дії.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Зеленський провів у понеділок нараду та заслухав доповіді керівників силових відомств з питань зниження рівня загроз із боку Росії.

"Протягом дня були доповіді військових: розвідка, СБУ, Головком Сирський, керівник ГУР Буданов, міністр оборони Умеров. Грунтовні розмови про те, як далі знижувати російський терористичний потенціал", — заявив Зеленський у відеозверненні.

"Ми чітко плануємо наші дії", — зазначив він.

21:00 Ісландія надасть близько 2 млн євро на закупівлю снарядів для України, повідомляється на сайті ісландського уряду. Міністр закордонних справ Ісландії Б'ярні Бенедиктсон підкреслив, що це внесок "не лише у захист народу України, а й у міжнародне право у ширшому контексті та у власні інтереси безпеки".

20:00 Минулої доби на лінії фронту на сході та півдні України зафіксовано 45 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України

19:00 У районі Бахмута (Донецька обл.) ворог веде безперервні штурмові дії, навколо Часового Яру ситуація продовжує залишатися напруженою, противник вводить у бій свої елітні підрозділи, заявив пресофіцер 26-ої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

17:00 Четверо людей зазнали легких поранень та стресу внаслідок удару РФ по Дергачах, повідомив начальник МВА Вячеслав Задоренко.

Зруйновані щонайменше два будинки, пошкоджені близько десяти приватних домоволодінь, зазначив він.

15:00 Кількість постраждалих від ракетного удару російських окупантів по Печерському району Києва в понеділок збільшилася до десяти, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

14:00 Розміри пошкоджень на Дніпровській ГЕС (ДніпроГЕС) ще потребують ретельного обстеження, проте вже відомо, що для відновлення станції знадобляться роки, сказав гендиректор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

13:00 На Сумщині вводяться тимчасові обмеження на продаж алкоголю – військова адміністрація

12:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат окупантів на фронті в Україні. До речі, кількість знищених ЗСУ ракет ворога перевищила вже дві тисячі одиниць. Дякуємо, що тримаєте небо!

Втрати армії РФ в Україні 25.03.2024

11:00 В Києві прогриміло кілька гучних вибухів. Відомо, що ракетна атака розпочалася всього за кілька хвилин після сигналу тривоги — отже, було запущено балістику.

10:00 У Кривому Розі збільшилася кількість жертв російської ракетної атаки 12 березня. Вночі у лікарні попри всі зусилля лікарів помер 59-річний чоловік. Наразі під наглядом медиків усе ще перебувають семеро осіб, постраждалих під час того ракетного удару. Троє із них у важкому стані.

09:00 На Сумщині за ніч та ранок зафіксовано 5 обстрілів та 11 вибухів у прикордонних районах, повідомили у ОВА. Під ворожий вогонь потрапили Новослобідська, Шалигинська, Середино-Будська та Свеська громади.

08:30 Як повідомили в "Укренерго", вночі росіяни вдарили по двох електропідстанціях на півдні України. Через "прильоти" спостерігаються проблеми зі світлом в Одесі та області. Енергетики наразі вимушені збільшити періоди обмеження споживання.

07:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжим ранковим зведенням щодо подій на фронті. Так, за минулу добу на різних напрямках було зафіксовано 60 бойових зіткнень із ворогом.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли пропустити:

  • цієї ночі на півдні країни було гучно — в різний час вибухи чули жителі Одещини, Миколаївщини та Херсонщини. Відомо, що в Одесі після атаки ворожих БПЛА є проблеми із електропостачанням;
  • неспокійно було і в Росії: після кількох гучних виробів на території Новочеркаської ГРЕС, що у Ростовській області, пролунала низка вибухів. Внаслідок цього зафіксовано відключення двох енергоблоків із дев'яти;
  • росіяни намагалися створити власний морський безпілотник, однак зазнали невдачі. Про це заявив очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону;
  • від початку повномасштабного вторгнення армії РФ втратила вже 15 тисяч одиниць різноманітної військової техніки. Такі "ювілейні" дані повідомив OSINT-проєкт Oryx.

05:00 Росія не спить: Новочеркаська ГРЕС в Ростовській області горить попередньо після прильоту БПЛА.

03:00 Поки що все спокійно. Стратегічної авіації немає, безпілотники не фіксуються.

01:00 В Одесі через атаку безпілотників російських терористів є пошкодження енергетичної інфраструктури. Зараз частина міста через теракт росіян залишилася без енергопостачання.

00:00 Окупанти вчинили обстріл на Одещині. Повідомляється про безпілотники у бік обласного центру з боку Чорного моря.

Інформацію за 22 березня дивіться за посиланням: Війна — день 758: Україна приходить до тями після масованої атаки ракет і дронів

Про те, що відбувалося 23 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 759: Росія посилила провокації та терор, але Україна тримає позиції

Із ситуацією в Україні за 24 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 760: масована ракетна атака в окупованому Криму, "прильоти" у Білгороді