Війна — день 760: масована ракетна атака в окупованому Криму, "прильоти" у Бєлгороді

Читать на русском
Автор
4900
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 24 березня 2024, 23:56
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Окупанти продовжують чинити тиск на українські позиції по всій лінії фронту та концентрують основні зусилля на Новопавлівському напрямку. Хоча основна кількість бойових дій йде на сході, але й на півдні окупанти суттєво збільшили кількість атак. Водночас Україна та Росія продовжують обмінюватися ударами далекобійною зброєю, через що вибухи звучать по обидва боки лінії фронту далеко від місць бойових зіткнень.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 24 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Польське військове командування вважає ризикованою ідею збивати російську крилату ракету над своєю країною, заявив представник Оперативного командування ЗС Польщі, підполковник Яцек Горишевський, повідомляє RMF FM.

22:00 Зеленський домовився з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом прискорити роботу над підготовкою двосторонньої угоди щодо безпеки між Україною та Іспанією.

"Обговорили необхідність України у посиленні протиповітряної оборони. Зосередилися також на двосторонній співпраці та співпраці на рівні ЄС", — написав Зеленський у Телеграм у неділю ввечері за підсумками розмови.

21:00 Цього тижня російські окупанти застосували для завдання масованих комбінованих ударів по Україні понад тисячу ракет, авіабомб та дронів-камікадзе, заявив Зеленський.

"За цей тиждень, з понеділка і по сьогодні, російські терористи застосували майже 190 ракет різних типів і майже 140 "шахедів". Ще майже 700 керованих авіабомб", — сказав глава держави.

20:00 Сили оборони України за минулу добу відбили атаки та штурми російських окупантів на лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському та оріхівському напрямках, при цьому на куп'янському та херсонському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів, повідомляє Генштаб ЗСУ. Усього протягом доби сталося 52 бойові зіткнення.

19:00 Російські війська протягом неділі атакували Нікополь 18 разів, є руйнування житлової інфраструктури, приватних підприємств, інфраструктурного об'єкту, ліній електропередач та інші ушкодження, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

17:00 Минулої доби окупанти застосували 234 FPV-дрони у Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях, збільшивши їх кількість майже на 40%, повідомляють Сили оборони півдня.

"Продовжуючи терор мирного населення прифронтових регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, ворог застосував 234 FPV-дрони, збільшивши їх кількість майже на 40%, порівняно з минулою добою", — сказано в повідомленні.

16:00 На Куйбишевському нафтопереробному заводі в Самарській області (РФ) було зупинено роботу після вчорашньої атаки із застосуванням дронів у ніч проти 23 березня. Там було пошкоджено одну з установок, повідомляє російське видання Astra.

15:00 У Харкові практично в усіх будинках відновлене водопостачання, опалення є приблизно у 60% домів, а електрика – у 40%, повідомив мер Ігор Терехов

14:00 Пишуть про вибух в Одесі, наразі тривогу там не оголошено.

13:00 На заході України внаслідок російської атаки пошкоджені обʼєкти Нафтогазу

Зранку ворог знову атакував енергетичну інфраструктуру. Маємо пошкодження обʼєктів Групи Нафтогаз на заході. Попередньо – без потерпілих", — повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

12:00 У Білорусі досі перебуває певна кількість російських військ. Але це обслуговуючий персонал, який займається технікою.

"По кордону з Білоруссю ситуація не змінюється. Вона залишається контрольованою. По той бік кордону ми не бачимо, щоб Росія мала якісь сили для того, щоб становити на даний момент загрозу", — сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

11:00 Поляки знову блокують рух фур: на кордоні у черзі близько 500 вантажівок

Наразі польські фермери не пропускають вантажівки з України на КПП: "Ягодин" та "Рава-Руська".

10:00 В Україні оголошували масштабну повітряну тривогу через зліт носіїв ракети "Кинджал". Моніторинги повідомили про вибухи у Львівській області.

09:00 Уночі росіяни поцілили по Львову та області 20 ракетами і 7 шахедами

Прильотів не зафіксовано, тоді як ціллю обстрілу були об’єкти критичної інфраструктури

08:00 Збито 43 повітряні цілі над Україною

07:00 ЗСУ ліквідували ще 990 російських окупантів

Також було знищено 24 ворожих танки, 28 ББМ, 44 артсистеми та 47 БпЛА.

Втрати армії РФ від початку вторгнення — 436 750 осіб.

05:00 Україна відбиває чергову повітряну атаку з боку російських терористів. По областях йде робота ППО.

04:00 По всіх регіонах України почалося оголошення повітряних тривог. Перші російські ракети вже фіксуються у повітряному просторі України.

03:00 У повітряному просторі залишається кілька російських безпілотників. Також моніторингові канали підтвердили перші пуски з літаків терористів Ту-95, ракети будуть в українському повітряному просторі приблизно через годину.

01:00 Підтверджено зліт літаків російських терористів Ту-95. Вранці можлива ракетна атака.

00:00 Аналітики встановили, що під час вечірнього обстрілу Севастополя кілька крилатих ракет потрапили до будівлі головного вузла Чорноморського флоту РФ.

Із ситуацією в Україні за 21 березня можна ознайомитись у матеріалі:Війна — день 757: росіяни влаштували масований ракетний удар по Києву, є постраждалі

Інформацію за 22 березня дивіться за посиланням: Війна — день 758: Україна приходить до тями після масованої атаки ракет і дронів

Про те, що відбувалося 23 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 759: Росія посилила провокації та терор, але Україна тримає позиції