Війна — день 761: окупанти змінюють тактику, обмін ударами далекобійною зброєю триває

Читать на русском
Автор
3834
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 25 березня 2024, 23:54
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Росіяни продовжують вести наступальні дії на сході України та роблять більш рідкісні атаки на південній ділянці фронту. При цьому окупанти дещо змінили свою тактику і почали застосовувати більше ударних безпілотників, ніж це було раніше. Не зупиняється й обмін ударами далекобійною зброєю — росіяни акцентують увагу на своїх крилатих ракетах повітряного базування, які поступово виснажують ресурс тих небагатьох стратегічних бомбардувальників, що залишилися у них, а Україна робить ставку на безпілотниках далекого радіусу дії.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Зеленський провів у понеділок нараду та заслухав доповіді керівників силових відомств з питань зниження рівня загроз із боку Росії.

"Протягом дня були доповіді військових: розвідка, СБУ, Головком Сирський, керівник ГУР Буданов, міністр оборони Умеров. Грунтовні розмови про те, як далі знижувати російський терористичний потенціал", — заявив Зеленський у відеозверненні.

"Ми чітко плануємо наші дії", — зазначив він.

21:00 Ісландія надасть близько 2 млн євро на закупівлю снарядів для України, повідомляється на сайті ісландського уряду. Міністр закордонних справ Ісландії Б'ярні Бенедиктсон підкреслив, що це внесок "не лише у захист народу України, а й у міжнародне право у ширшому контексті та у власні інтереси безпеки".

20:00 Минулої доби на лінії фронту на сході та півдні України зафіксовано 45 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України

19:00 У районі Бахмута (Донецька обл.) ворог веде безперервні штурмові дії, навколо Часового Яру ситуація продовжує залишатися напруженою, противник вводить у бій свої елітні підрозділи, заявив пресофіцер 26-ої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

17:00 Четверо людей зазнали легких поранень та стресу внаслідок удару РФ по Дергачах, повідомив начальник МВА Вячеслав Задоренко.

Зруйновані щонайменше два будинки, пошкоджені близько десяти приватних домоволодінь, зазначив він.

15:00 Кількість постраждалих від ракетного удару російських окупантів по Печерському району Києва в понеділок збільшилася до десяти, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

14:00 Розміри пошкоджень на Дніпровській ГЕС (ДніпроГЕС) ще потребують ретельного обстеження, проте вже відомо, що для відновлення станції знадобляться роки, сказав гендиректор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

13:00 На Сумщині вводяться тимчасові обмеження на продаж алкоголю – військова адміністрація

12:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат окупантів на фронті в Україні. До речі, кількість знищених ЗСУ ракет ворога перевищила вже дві тисячі одиниць. Дякуємо, що тримаєте небо!

Втрати армії РФ в Україні 25.03.2024
Втрати армії РФ в Україні 25.03.2024

11:00 В Києві прогриміло кілька гучних вибухів. Відомо, що ракетна атака розпочалася всього за кілька хвилин після сигналу тривоги — отже, було запущено балістику.

10:00 У Кривому Розі збільшилася кількість жертв російської ракетної атаки 12 березня. Вночі у лікарні попри всі зусилля лікарів помер 59-річний чоловік. Наразі під наглядом медиків усе ще перебувають семеро осіб, постраждалих під час того ракетного удару. Троє із них у важкому стані.

09:00 На Сумщині за ніч та ранок зафіксовано 5 обстрілів та 11 вибухів у прикордонних районах, повідомили у ОВА. Під ворожий вогонь потрапили Новослобідська, Шалигинська, Середино-Будська та Свеська громади.

08:30 Як повідомили в "Укренерго", вночі росіяни вдарили по двох електропідстанціях на півдні України. Через "прильоти" спостерігаються проблеми зі світлом в Одесі та області. Енергетики наразі вимушені збільшити періоди обмеження споживання.

07:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжим ранковим зведенням щодо подій на фронті. Так, за минулу добу на різних напрямках було зафіксовано 60 бойових зіткнень із ворогом.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли пропустити:

  • цієї ночі на півдні країни було гучно — в різний час вибухи чули жителі Одещини, Миколаївщини та Херсонщини. Відомо, що в Одесі після атаки ворожих БПЛА є проблеми із електропостачанням;
  • неспокійно було і в Росії: після кількох гучних виробів на території Новочеркаської ГРЕС, що у Ростовській області, пролунала низка вибухів. Внаслідок цього зафіксовано відключення двох енергоблоків із дев'яти;
  • росіяни намагалися створити власний морський безпілотник, однак зазнали невдачі. Про це заявив очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону;
  • від початку повномасштабного вторгнення армії РФ втратила вже 15 тисяч одиниць різноманітної військової техніки. Такі "ювілейні" дані повідомив OSINT-проєкт Oryx.

05:00 Росія не спить: Новочеркаська ГРЕС в Ростовській області горить попередньо після прильоту БПЛА.

03:00 Поки що все спокійно. Стратегічної авіації немає, безпілотники не фіксуються.

01:00 В Одесі через атаку безпілотників російських терористів є пошкодження енергетичної інфраструктури. Зараз частина міста через теракт росіян залишилася без енергопостачання.

00:00 Окупанти вчинили обстріл на Одещині. Повідомляється про безпілотники у бік обласного центру з боку Чорного моря.

Інформацію за 22 березня дивіться за посиланням: Війна — день 758: Україна приходить до тями після масованої атаки ракет і дронів

Про те, що відбувалося 23 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 759: Росія посилила провокації та терор, але Україна тримає позиції

Із ситуацією в Україні за 24 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 760: масована ракетна атака в окупованому Криму, "прильоти" у Білгороді