Російські терористи атакували Україну ракетами: що відомо про наслідки (оновлено)

Читать на русском
Автор
8980
Літаки терористів йдуть до пускових рубежів Новина оновлена 24 березня 2024, 06:14
Літаки терористів йдуть до пускових рубежів. Фото росЗМІ

Ту-95 терористів несуть на борту ракети Х-101/555

Російські терористи вчергове атакували Україну ракетами. Вночі 24 березня з аеродрому "Оленья" у Мурманській області РФ, куди поки що не добивають українські безпілотники, злетіло 14 літаків терористів – стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які несуть ракети Х-101/555.

Всього російські терористи під час атаки застосували невизначену кількість крилатих ракет Х-101 та іранські ударні безпілотники. Терористи намагалися атакувати Київ та окремі населені пункти у Львівській та Дніпропетровській областях. Удар знову завдавався по об'єктах енергетичної інфраструктури України – терористи не полишають надій вивести з ладу українську енергетику.

06:05 Пішли відбої по областях. Атаку відбито.

05:55. Попередньо – чисто. Йде дорозвідка по областях.

05:50 Остання група ракет летить на Меденичі та Стрий. Всі інші ракети вже знищено.

05:40 У Львові та області серія вибухів. Йде винищення залишків крилатих ракет.

05:30 Ракети летять через Львів у бік Меденичів та Стрия.

05:25 Одна з ракет летить впритул до польського кордону. Поляки підняли винищувачі F-16 та спостерігають.

05:20 Ракети на Волині, у Львівській області та на Житомирщині курсом на Рівненщину. Працює ППО, ракети знищуються.

05:15 Попередньо, Київ відбився. Ракети йдуть курсом на Луцьк та Львівську область.

05:00 Є ракетна загроза для Київщини – туди летить нова група ракет з Чернігівщини. Інші ракети йдуть на Хмельницький та західним курсом.

04:50 Почалася робота ППО по регіонах. Для Харкова – загроза балістики з району тимчасово контрольованої Росією Бєлгородської області.

04:40 Усі ракети змінили курс та летять на захід України у напрямку Вінничини. На Київ вже нічого не летить, Ту-95 розвернулися та летять на аеродроми базування (нажаль, не в пекло разом з пілотами).

04:30 Повітряні сили повідомили про рух ракет у напрямку міста Канів.

04:25 Група ракет рухається у напрямку Броварського району Київської області. Інша група через Чернігівську область також заходить на Київщину.

04:20 Нові групи ракет продовжують заходити через кордон. Перші ракети прямують західним та північним курсом, зокрема у бік Київщини.

04:15 Ракети вже на півночі Полтавської області. Також повідомляється про нові пуски з 5 літаків Ту-95.

04:10 Перші ракети вже в повітряному просторі України, фіксуються у Сумській області. Курс на Полтавщину.

03:05 Моніторингові канали підтверджують перші ракетні пуски з Ту-95. Попередньо, ракети будуть у повітряному просторі України через годину.

01:45 Повітряні сили підтвердили перебування у повітрі 14 літаків Ту-95.

01:30 Ще шість літаків Ту-95 з недобитого "Енгельсу-2" приєдналися до бортів, які вже злетіли з "Оленьї". Загалом у повітрі зараз 13 нацистських бомбардувальників Ту-95.

(новина оновлюється)

Нагадаємо, вночі та вранці у п’ятницю, 22 березня, росіяни здійснили масштабну атаку по Дніпровській ГЕС та по багатьом об'єктам енергетики. Зафіксовані влучання по об’єктам генерації та системи розподілу у різних областях України.

Також "Телеграф" писав про вибухи у Києві під час повітряної тривоги вранці 22 березня. Попередньо це була робота сил ППО. Напередодні серйозно дісталося столиці – на обстріл Росія витратила сотні мільйонів доларів.