На Куп’янському напрямку затишшя, а на Лиманському ― гаряче: що відбувається на фронті (карта)

Читать на русском
Автор
1054
ЗСУ відбивають атаки ворога Новина оновлена 21 березня 2024, 08:59
ЗСУ відбивають атаки ворога. Фото Колаж "Телеграфу"

Окупаційні війська активно залучають авіацію

Вже 757 доба повномасштабної війни з Росією, ворог продовжує спроби прорвати оборону Збройних сил України (ЗСУ). На фронті найгарячіша ситуація на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямку.

За останню добу на фронті відбулось 70 бойових зіткнень, про що повідомляє Генштаб України. Продовжується затишшя на Куп’янському напрямку. Там ворог не вів наступальних дій.

Проте російські війська активізувались на Лиманському напрямку. За останню добу там зафіксовано 17 спроб противника прорвати оборону. Загарбники намагались просунутись поблизу населених пунктів Веселе, Ямполівка, Терни, Роздолівка Донецької області та Білогорівка і Золотарівка Луганської. Ворог активно залучав авіацію, але ЗСУ тримають оборону.

Лиманський напрямок на карті 21.03
Росіяни почали частіше штурмувати позиції Сил оборони

На Бахмутському напрямку ворог намагався штурмувати позиції українських військових 5 разів. Наступальні дії ЗС РФ вели поблизу трьох населених пунктів: Богданівка, Іванівське та Кліщіївка (Донецька область).

Бахмутський напрямок на карті 21.03
Ситуація на Бахмутському напрямку на карті DeepStateMAP

За останню добу 14 атак було відбито на Авдіївському напрямку. Ворог намагався просунутись в районах населених пунктів Тоненьке, Первомайське, Семенівка, Нетайлове, Невельське і Бердичі Донецької області, проте без успіхів.

Авдіївський напрямок на карті 21.03
На цьому напрямку досі гаряче

Найбільш активною ділянкою фронту залишається Новопавлівський напрямок. Росіяни продовжують штурмувати позиції Сил оборони, залучаючи авіацію. За останню добу було зафіксовано 24 спроби ворога обвалити фронт. Окупаційні війська намагались прорвати оборону поблизу Урожайного, Новомихайлівки, Красногорівки, Георгіївки та Водяного Донецької області.

Новопавлівський напрямок на карті 21.03
Позиції Сил оборони штурмують і з землі, і з повітря

На Оріхівському напрямку за останню добу росіяни атакували 7 разів, зокрема й за підтримки авіації. Ворог вів штурмові дії в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької.

Оріхівський напрямок на карті 21.03
Ворог хоче вирівняти лінію фронту

За останню добу на Херсонському напрямку було відбито 3 атаки. Ворог не полишає спроб вибити ЗСУ з плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Зазначимо, що раніше окупаційні війська планували висадитись на правому березі Дніпра. Проте українські захисники зруйнували їхні плани. Ворог втікав, втративши четвертину ресурсів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що зранку 21 березня Росія обстріляла ракетами Київ. Жителі столиці прокинулись від вибухів. Ефективно відпрацювала ППО, та не обійшлось без наслідків.