У Києві зранку гриміли вибухи: збито десятки ракет, є руйнування і поранені (оновлено)

Читать на русском
Автор
6232
Столицю масовано обстріляли вранці Новина оновлена 21 березня 2024, 09:21
Столицю масовано обстріляли вранці. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Російські терористи атакували Київ ракетами Х-101 та "Кинджал"

В Києві вранці 21 березня було чутно сильні вибухи. Повідомляється про роботу протиповітряної оборони, яка відбиває ракетну атаку російських терористів.

9:00 Кількість постраждалих збільшилась до 13 осіб, серед них є дитина. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Як поінформували у Київській міській державній адміністрації (КМДА), у Шевченківському районі постраждали 7 осіб, ще 6 – у Шевченківському. Чотирьох госпіталізували, без загиблих.

8:25 Внаслідок ракетного удару в Києві постраждало 12 осіб. Інформації стосовно загиблих немає, повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

8:21 Кореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов знаходився у Києві під час ракетної атаки. Він уже встиг побувати у кількох місцях влучання уламків російських ракет, аби зафільмувати наслідки дій злочинного режиму Путіна. Зокрема, він побачив на власні очі результат ворожої атаки у Святошинському та Подільському районах Києва. Більш детальний фоторепортаж уже готується і з'явиться на сайті найближчим часом.

Ось такий "рускій мір". Фото - Ян Доброносов, "Телеграф"
Жителі столиці рятуються після падіння уламків. Фото - Ян Доброносов, "Телеграф"
Ось такий "рускій мір". Фото - Ян Доброносов, "Телеграф"
Ось такий "рускій мір". Фото - Ян Доброносов, "Телеграф"
Як виглядає один з районів Києва після російської атаки. Фото - Ян Доброносов, "Телеграф"
Ось такий "рускій мір". Фото - Ян Доброносов, "Телеграф"

7:39 У Повітряних силах України повідомили, що основний напрямок удару окупантів був Київ. В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині. В цілому збили 31 ракету, серед них: 2 балістичні та 29 крилатих.

"У ніч на 21 березня 2024 року противник атакував двома балістичними/аеробалістичними ракетами "Іскандер-М" ( KN-23) /Х-47М2 "Кинджал", а також 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (райони пусків –Волгодонськ, Енгельс – РФ.)", — йдеться у повідомленні.

6:54 У столиці постраждало 10 осіб. Двох із них госпіталізували. Іншим медики надали допомогу на місці. Зокрема, шестеро людей постраждали в Шевченківському районі столиці, четверо – в Святошинському, написав Кличко.

06:00 Після атаки росіян у Києві постраждало вже вісім осіб. Усім надали допомогу на місці.

05:45 Внаслідок атаки терористів щонайменше четверо осіб постраждали. Троє людей в Шевченківському районі, одна жінка – у Святошинському районі. Усім надано допомогу на місці.

05:35 Попередньо, Київ відбився від атаки терористів. Йде дорозвідка на предмет нових ракет. Кличко вже повідомив про перші наслідки російської атаки на столицю.

05:20 Також у Святошинському районі зафіксовано падіння уламків ракети на жилий будинок.

05:15 У Святошинському районі Києва падіння уламків на будівлю дитячого садочка, повідомив мер Києва Віталій Кличко. Також у Шевченківському районі після падіння решток збитої ракети палають автомобілі. У Подільскому районі уламки ракети впали на територію підприємства.

05:10 Повідомляється про швидкісні цілі на столицю зі сходу. За даними Повітряних сил, це запуски аеробалістичних ракет "Кинджал" російськими терористами з борту винищувачів МіГ-31К. Також на місто летять Х-101.

(новина оновлюється)

Нагадаємо, російські терористи вночі 21 березня підняли в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС. Літаки злетіли з авіабази "Оленья" у Мурманській області Росії, куди поки що не добивають безпілотники Збройних сил України. Пуски ракет відбувалися у дві хвилі, зараз йде відбиття повітряної атаки терористів.