"Штурмовики РФ заблоковані": у ЗСУ розповіли, де після Авдіївки проходить оборона (карта)

Читать на русском
Автор
1699
"Штурмовики РФ заблоковані": у ЗСУ розповіли, де після Авдіївки проходить оборона (карта) Новина оновлена 28 лютого 2024, 14:23

"Не все так просто, як може комусь здатися"

Після захоплення Авдіївки російські війська продовжили свій наступ. Проте вже зараз, 28 лютого, ситуація стабілізована, а ворога заблоковано.

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитра Лиховій в ефірі "Радіо Свобода". За його словами, російські війська були заблоковані на околицях і на підході до населеного пункту Орлівка. Там окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ, використовуючи техніку — артилерію, міномети, авіацію та FPV-дрони.

"Не все так просто, як може комусь здатися, відбувається на цьому напрямку для противника — біля села Орлівка штурмові групи росіян були заблоковані на підході до села або на його крайніх околицях", — заявив Лиховій.

Надалі, зазначає речник, обороні має сприяти рельєф місцевості. Зокрема, каскад водосховищ у районі населених пунктів Тоненьке, Орлівка та Бердичі.

"Там каскад водосховищ, і такий було обрано пріоритет. Таким чином, підрозділи ЗСУ на Авдіївському напрямку продовжують ведення оборонної операції", — сказав спікер.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що аналітики зробили тривожний прогноз щодо ситуації навколо Авдіївки.