Війна — день 700: РФ атакує українські міста та перехоплює ініціативу на фронті

Читать на русском
Автор
4843
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Українські військові продовжують утримувати тиск російських окупантів практично по всій лінії фронту. Найбільш важкі бої відбуваються на сході країни, зокрема на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Аналітики відзначають, що росіяни отримали стратегічну ініціативу і можуть спробувати розширити театр бойових дій, тому перша половина 2024 року буде для України найскладнішою.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 24 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

22:00 В Одесі відомо вже про двох поранених після вечірньої дронової атаки, повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

21:00 Британія запропонувала Німеччині купити для себе далекобійні ракети Taurus, щоб передати Україні більше крилатих ракет Storm Shadow.

20:00 ЄС готує нові санкції проти Росії напередодні річниці 24 лютого — The Financial Times

Новий пакет санкцій ЄС проти Росії розширить список фізичних та юридичних осіб, яким заморозять активи та заборонять в'їзд на територію Євросоюзу.

18:00 Армія РФ обстрілює Херсон з тимчасово окупованого лівого берега. Кілька вибухів було чути у Дніпровському районі міста, повідомив Начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

17:00 Російські війська вдарили по інфраструктурному об'єкту на Донеччині і тому в Покровській громаді відсутня вода.

16:00 Естонія оголосила про приєднання до проведеної Великобританією операції "Інтерфлекс" щодо навчання українських військових.

15:00 Українські військові у Дніпровському районі Дніпропетровської області збили дві російські ракети. Уламки однієї з них впали в самому Дніпрі, постраждало одне із місцевих підприємств, повідомляє голова місцевої ОВА Сергій Лисак. Крім того, поранено 38-річного чоловіка, з черепно-мозковою травмою, контузією та переломом його госпіталізовано до лікарні. Стан потерпілого середньої тяжкості. Також відомо, що пошкоджено техніку та кілька будівель.

14:00 Російські військові обстріляли лікарню у Херсоні. Поранення отримали двоє медпрацівників та ще одна людина, повідомив голова Херсонської ОВ Олександр Прокудін. Також під удар потрапила 60-річна мешканка міста, її госпіталізували із вибуховою травмою та пораненням ноги.

У Харкові збільшилася кількість жертв внаслідок обстрілу 23 січня до 10 осіб. Про це сказав мер міста Ігор Терехов. За його словами, двоє загиблих знайшли під завалами.

13:00 На тимчасово окупованих територіях Донецької області було помічено найманців із Малайзії, яких Росія завербувала на війну проти України. Їх супроводжував перекладач. Також там виявили колишніх "вагнерівців". Наразі бойовики перебувають на полігоні, повідомив Центр національного спротиву.

12:00 На Донеччині СБУ затримала чергового російського інформатора, котрий "полював" за технікою та підрозділами ЗСУ для кремлівських спецслужб. Серед основних цілей ворога були штаби та ключові опорні пункти підрозділів ЗСУ під Авдіївкою.

11:00 В Бєлгородській області Росії впав військовий літак окупантів Іл-76. За попередніми даними, на борту могло знаходитися 63 особи, і всі вони загинули.

10:00 Свіжа статистика втрат армії РФ на фронті в Україні, надана Генштабом ЗСУ. За останню добу ліквідовано майже 900 окупантів!

Втрати армії РФ в Україні 24.01.2024
Втрати армії РФ в Україні 24.01.2024

9:00 Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов побував у Харкові, щоб показати наслідки нічних обстрілів міста. Нагадаємо, за даними влади, постраждало 9 осіб, серед них діти.

8:30 Генштаб ЗСУ опублікував свіже ранкове зведення. За даними військових, найактивнішими в плані бойових дій минулої доби стали Авдіївський і Мар'їнський напрямки.

7:00 Вночі росіяни обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровщини. Пошкоджено житлові будинки, автомобілі, освітній та медичний заклади. Також дісталося газопроводу та лініям електропередач. На щастя, без людських жертв.

6:30 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • цієї ночі у низці регіонів України оголошувалася повітряна тривога. Про її наслідки чекаємо інформації від Повітряних Сил ЗСУ;
  • пізно ввечері росіяни втретє за добу "влупили" по Харкову ракетами. До опівночі було відомо про 8 постраждалих, троє із них — у середньому стані;
  • президент Володимир Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва, учасниками якої стануть представники вітчизняного бізнесу. Про це він заявив у вечірньому зверненні до народу;
  • у Міноборони Білорусі поскаржились, що не отримали запрошення на масштабні військові навчання НАТО. Усього планується залучити до заходів близько 90 тисяч військових, однак білорусів серед них нема.

3:00 Окупанти увечері 23 січня скинули шість авіабомб на Бериславський район Херсонської області. Загинула жінка 1963 року народження.

1:00 Росіяни вивели в Чорне море ще один підводний човен. Таким чином вони мають там три судна із загальним потенціалом у 16 крилатих ракет

00:00 Кількість постраждалих від обстрілу Харкова зросла до 9 людей.

Інформацію за 21 січня дивіться за посиланням:Війна — день 697: ЗСУ тримають оборону, найважче на Куп’янському та Авдіївському напрямках

Про те, що відбувалося 22 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 698: росіяни посилюють штурми на сході, попри втрати

Що було в Україні 23 січня — читайте за посиланням: Війна — день 699: на фронті "гаряче", РФ влаштувала новий ракетний обстріл