Зруйновано будинки, є загиблі: наслідки ранкової ракетної атаки по Україні (оновлено)

Читать на русском
Автор
2360
Російські загарбники обстріляли Харківщину
Російські загарбники обстріляли Харківщину. Фото Олег Синєгубов / Telegram

На жаль, у деяких містах вже відомо про постраждалих

Вранці у понеділок, 8 січня, російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Під ударом опинилися одразу кілька міст. "Телеграф" зібрав інформацію про наслідки цих обстрілів.

Так, під час атаки звуки вибухів чули у Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Кривому Розі, а також у Хмельницькій області. У деяких містах є поранені та навіть загиблі.

Запоріжжя

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв підтвердив, що вранці російські загарбники атакували місто. З його слів, на жаль, є постраждалі. На місцях працюють відповідні служби.

За словами голови ОВА Юрія Малашка, зараз уже відомо про влучення ракет у житлові райони — на відкриті території та поряд із будинками. Загалом у різних напрямках в обласному центрі пролунало всього 5 вибухів. У соцмережах пишуть про відключення світла та води у кількох районах.

Харків

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов повідомив, що росіяни завдали щонайменше 4 удари по Харкову під час ранкової атаки. Нині тип озброєння встановлюється.

Своєю чергою мер міста Ігор Терехов додав, що ворог бив промисловими об’єктами міста. Є пожежа і зараз відомо про одну постраждалу жінку.

Близько 07:00 ворог обстріляв м. Зміїв Чугуївського району. Пошкоджено приватний будинок. З-під завалу витягли 90- та 60-річних чоловіків. Ще одна жінка лишається під завалами.

UPD 10:40. На жаль, третя особа, котра перебувала під завалами будинку у Змієві, загинула. Нею виявилася 63-річна місцева жителька.

Дніпро

О 06:52 місцеві Telegram-канали повідомили про роботу ППО у місті. До цього моніторингові канали писали, що у напрямку міста зафіксовано багато цілей. Попередньо, це не лише ракети "Кинджал", а й Х-101/555 з Ту-95МС. Офіційної інформації про наслідки поки що немає.

Одночасно мер Новомосковська Дніпропетровської області Сергій Рєзнік повідомляє про прильоти у місті житловими будинками.

"В результаті ракетної атаки по місту понівечено житлові будинки. На щастя, загиблих немає. Наразі близько 20 постраждалих, серед них є і діти. Потерпілим надається медична та психологічна допомога", — написав він.

Кривий Ріг

Зрештою обласна влада підтвердила приліт по торговому центру у Кривому Розі, про який початково повідомляли місцеві пабліки. Також пошкоджено понад два десятки будинків. 58-річний місцевий житель отримав осколкові поранення і знаходиться у задовільному стані.

У Лозуватській громаді Криворізького району російська ракета теж наробила чимало біди. Зруйновано приватний будинок, загинула 62-річна жінка.

Хмельницька область

На території області цього ранку пролунав вибух. 07:44 у Хмельницькій обласній військовій держадміністрації повідомили про роботу ППО. Джерела повідомляли про ракети у напрямку Хмельницького, Старокостянтинова (Хмельницький район) та Шепетівки.

У Хмельницькому на місці падіння уламків ракети працюють усі необхідні фахівці. Тимчасово змінено рух на деяких вулицях міста.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 6 січня російські окупанти обстріляли Донецьку область. Внаслідок події загинуло понад десять осіб, серед яких є діти.