У Харкові було гучно: місто та область обстріляли ракетами, є постраждалі (оновлено)

Читать на русском
Автор
5187
Харків - одне з наближених до РФ міст, тож ракети долітаюють швидко
Харків - одне з наближених до РФ міст, тож ракети долітаюють швидко. Фото telegraf.com.ua

Обстріл в місті фіксували і напередодні вночі

Вранці 8 січня Україну масовано атакували ракетами з Росії та окупованого Криму. Вибухи чули у кількох областях країни. Серед них Харківська.

Повідомляють про вибухи в області та в обласному центрі. Вибухи в Харкові підтвердив міський голова Ігор Терехов, який наголосив, що можливі ще прильоти, тож потрібно залишатися в укриттях. Вибухи в області підтвердив голова ОДА Олег Синєгубов. Попередньо — у місті пролунали щонайменше три вибухи.

10:40 Жінка у Змійові загинула під завалами. Її тіло дістали рятувальники. Також Синєгубов уточнив вік постраждалих. Це чоловіки 63 та 88 років. Загиблій жінці було 62.

9:00 Синєгубов розповів деталі ракетної атаки. Тип ракет наразі встановлюється. Потерпілу жінку 53 років госпіталізували в Харкові, стан легкий. Пошкоджені підприємство та навчальний заклад. В Змійові з-під завалів приватного будинку дістали чоловіків 90 та 60 років. Жінка досі під завалами. Він також опублікував фото пошкодженого будинку.

Приліт в Харківській області 8.01
Приліт в житловий будинок в Харківській області

8:00 Терехов розповів, що ціллю ворога були промислові об'єкти. Зайнялась пожежа, є постраждала жінка. На місці працюють ДСНС та медики.

7:40 Синєгубов повідомив про мінімум чотири удари по Харкову. Наразі без постраждалих. Під атакою було місто Зміїв Чугуївського району. Окупанти влучили у приватний будинок. Постраждали двоє людей, їм надають допомогу, ще дві людини могли опинитися під завалами.

7:35 Повідомляють про ще один вибух

В ніч на 8 січня Харків вже був під ракетним ударом. В одному з постраждалих районів місто було влучення поруч з приватною житловою забудовою. За даними міської влади, попередньо, без руйнувань та постраждалих. До наступної серії обстрілів не минуло й 12 годин. За даними Синєгубова, 2 удари по Харкову в ніч проти 8 січня, попередньо завдали ракетами С-300, влучання також були у Вовчанській громаді.

Раніше "Телеграф" повідомляв про вибухи в Дніпрі та Запоріжжі. Окупанти використали по Дніпру та області кілька видів ракет. По Запорізькій області обстріл могли вести з тимчасово окупованого Криму. Повідомляють про серію вибухів у місті.