У Києві на світанку лунали вибухи: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
16163
Вибухи в Києві Новина оновлена 12 вересня 2024, 07:58
Вибухи в Києві. Фото Колаж "Телеграф"

Деталі атаки від "Телеграфу"

Вранці, 12 вересня, у Києві вдруге пролунали потужні вибухи. Ймовірніше працюють сили ППО.

Начальник КМВА Сергій Попко прокоментував нічну атаку росіян. Він зазначив, що це сьома повітряна атака РФ на Київ за вересень.

"Ворог вкотре застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт "Shahed". Щодо ракет — дійсно, протягом ночі оголошувалися загрози застосування балістики, але обійшлося без застосування по Києву. Повітряна тривога в столиці оголошувалася тричі і сумарно тривала близько 2-х годин. Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі в повітряному просторі України постійно додавалися нові і нові БпЛА. Так само і на Київ російські ударні безпілотники заходили кілька разів, з різних напрямків, переважно по одному. Проте жоден з дронів Києва не дістався. Сили та засоби протиповітряної оборони все збили на підступах", — йдеться у повідомленні.

За даними оперативного зведення, в Києві попередньо без постраждалих та руйнувань.

Атака РФ по Києву — що відомо

Про вибухи повідомили моніторингові пабліки. Скоріше за все захисники працювали по дрону, який залетів в столицю з Київської області.

ʼ"Київщина — працює ППО", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що повітряна тривога в столиці і області спершу була оголошена через атаку БпЛА "шахед". Вночі столична влада також писала про вибухи.

Також близько 5:00 в мережі попереджали про загрозу балістичної ракети, яка нібито рухалась в бік Києва. Натомість за кілька хвилин ціль припинила своє існування.

Наразі в Києві було оголошено відбій повітряної тривоги. Проте в області все ще лишається загроза БпЛА.

Раніше "Телеграф" писав, що війська РФ в ніч на четвер, 12 вересня, запустили по території України десятки БПЛА. Під ударом опинилися насамперед прикордонні міста, наприклад, у Конотопі (Сумська область) "шахед" впав на житлову багатоповерхівку. Крім житлового будинку також спалахнули цивільні автомобілі. Була інформація про поранених, але їхня кількість не називається.