Окупанти "кошмарили" Україну всю ніч: що відомо про дронову атаку ворога (оновлено)

Читать на русском
Автор
3061
Вибухи в Україні Новина оновлена 05 вересня 2024, 10:51
Вибухи в Україні. Фото Колаж "Телеграф"

"Телеграф" розповідає, де лунали вибухи цієї ночі

Четвер, 5 вересня, для українців розпочався з чергової атаки РФ. Цієї ночі повітряна тривога в Україні тривала декілька годин тривала майже по всій території країни, а вибухи лунали в Києві, Житомирі, Полтаві, Харкові.

Причиною стали ударні безпілотники росіян, які ворог почав запускати ще з вечора 4 вересня. "Телеграф" розповідає в яких областях лунали вибухи.

UPD: в Повітряних силах України повідомили, що ворог атакував однією балістичною ракетою "Іскандер-М" із окупованого Криму та 78-ма ударними БпЛА "шахед" (райони пусків – Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ).

Захисники збили 60 ударних БпЛА. Два безпілотники повернулись у РФ, один – у Білорусь. 15 – локаційно втрачені на території України (імовірно під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування чи потерпілих не надходила.

"Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях", — йдеться у повідомленні.

Вибухи в Україні — що відомо

Пізно ввечері 4 вересня у Сумах пролунав вибух. До цього по всій Сумській області оголосили повітряну тривогу. Були попередження про загрозу балістики. Пізніше вночі також лунали вибухи в області.

О 3:14 в Житомирі пролунали потужні вибухи. Тривогу в місті оголосили о 1:00. Повітряні сили попередили про кілька ударних шахедів в напрямку міста.

Близько 4 ранку, в передмісті Харкова попереджали про вибухи. Місцеві телеграм-канали писали, що ворог міг атакувати КАБами.

Вранці 5 вересня в Києві та околицях міста пролунали вибухи. Перед цим було оголошено тривогу через загрозу ворожих дронів. Також в одному з районів міста було чути кулеметну чергу.

У Київській міській військовій адміністрації заявили про роботу сил ППО і закликали жителів міста залишатися в укриттях до відбою повітряної тривоги.

"Повітряна тривога триває! У столиці працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги", — написав у Telegram начальник КДВА Сергій Попко.

Окрім цього, у Київській області у місті Біла Церква, та Борисполі лунали вибухи. Скоріше за все в цьому регіоні працювали захисники України по ворожих цілях.

Ранком велась робота ППО і в Черкаській області. Про це повідомляли моніторингові канали.

Також, за даними моніторингових каналів, вранці, 5 вересня, вибухи лунали в Полтавській області. Ймовірніше працювала система ППО. Офіційної інформації щодо атаки безпілотників поки немає.

Гучно було і на Кіровоградщині. Моніторингові канали також попереджали про те, що в регіоні чути вибухи.

Станом на 7:12, за даними моніторингових каналів БПЛА зафіксовано:

  • Київщина→Житомирщина.
  • Білорусь→Київщина.
  • Чернігівщина→Чернігів/Київщина.
  • Чернігівщина→Полтавщина
  • Сумщина⇄Шостка.

Раніше "Телеграф" писав, що у Дніпрі та Павлограді лунали вибухи.