Путін з Іраном підготували нову партію озброєння для ударів по Україні: у ЗМІ розповіли, про що йдеться

Читать на русском
Автор
Балістичні ракети, Путін Новина оновлена 06 вересня 2024, 18:40
Балістичні ракети, Путін. Фото Колаж "Телеграф"

Російські солдати вже пройшли відповідне навчання

Президент РФ Володимир Путін у грудні 2023 року уклад договір з Іраном. Невдовзі Росія може отримати партію двох типів балістичних ракет, щоб продовжити атаки по мирних містах України.

Про це повідомляє Sky News. Аналітик Шон Белл каже, що обидві сторони борються за зброю.

"На цей час Росія збільшила своє внутрішнє виробництво, але вона відчайдушно потребує зброї з Ірану і Північної Кореї", — каже аналітик Шон Белл.

За його словами, постачання Іраном балістичних ракет до Росії виглядає "неминучим". Це буде два типи балістичних ракет малої дальності.

"Вони дадуть Росії більший обсяг ракет, але це також означатиме, що обмежені поставки російських ракет "Іскандер" тепер можуть бути зосереджені на цілях великої дальності — це викликає велике занепокоєння", — каже він.

Аналітик зауважив, що останніми тижнями російські військові проходили навчання в Ірані. І хоча деталі цього навчання не відомі, вони свідчать про скоре постачання зброї.

Нагадаємо, у серпні агентство Reuters повідомляло, що найближчим часом Іран може передати РФ балістичні ракети малої дальності Fath 360 та ще однієї балістичної ракетної системи Ababil. Ймовірна кількість ракет, яку може отримати РФ, декілька сотень одиниць. "Телеграф" розповість, що відомо про цю зброю.

Балістична ракета Ababil

Про ракету Ababil (клас земля-земля) відомо небагато. Вона була представлена на московській виставці "Армія-2023", де було озвучено деякі характеристики озброєння: довжина – 3,7 м, маса – 240 кг, дальність – до 90 км.

Ракета є у двох версіях: з інерційною та супутниковою навігацією, а також оснащена оптико-електронною системою наведення.

Балістична ракета Fath-360

Тактична балістична ракета класу земля-земля Fath-360. Її довжина складає 5,1 м, діаметр – 0,4 м, вага – 790 кг (бойова частина з вагою 150 кг).

Ракета здатна досягати швидкості 4900 км/год, її дальність польоту – до 120 км (точність становить до 30 метрів). Система наведення Fath-360 складається з інерційної системи та супутникової навігації.

"Телеграф" розповідав, що Іран може поставити Росії балістичні ракети класу "земля-земля" дальністю понад 300 км і навіть до 700 км. Хоча раніше, побоюючись подальших санкцій та міжнародної ізоляції, країна утримувалась від передачі своїх величезних запасів високоточних ракет Росії.