Військовий заявив про окупацію 40% Часового Яру: у DeepState пояснили, яка ситуація насправді (карта)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 29 серпня 2024, 16:27

Сили оборони продовжують стримувати натиск ворога

Наразі російські окупанти не мають просування ворога вглиб міста Часів Яр Донецької області. Інформація про те, що війська РФ контролюють 40% цього населеного пункту, не відповідає дійсності.

Про це повідомив проєкт DeepState. Там зазначили, що українські ЗМІ розповсюдили неправдиву інформацію з приводу захоплення частини міста росіянами.

"Про ніякі просування ворога вглиб міста за останній час невідомо. Швидше за все, клікбейт вийшов через проблеми з математикою", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 серпня представник пресслужби 24 ОМБр ім. Короля Данила Андрій Полухін в ефірі "Ми — Україна" заявив, що на цей час ворог контролює всю частину міста, яка розташована до каналу. Він зазначив, що це приблизно 40% всього міста.

Проте вже через кілька годин Полухін у коментарі Вільному радіо зазначив, що помилився. Він наголосив, що противник контролює набагато меншу територію.

"Це була моя помилка. Я подивився карту DeepState зранку, перед ефіром, і чомусь собі вирішив, що це 40%. Хоча я подивився по горизонталі на довжину Часового Яру, а там ще по вертикалі йде відсоток адміністративних кордонів великих районів… І там же у DeepState їх немає. Ми вже готуємо заяву від бригади", — сказав речник.

Раніше "Телеграф" повідомив, що ворог значно просунувся на Донбасі. Російські війська мають успіх поблизу Новогродівки, Торецьку, Михайлівки, Павлівки, Пантелеймонівки та Вугледару.