Під прицілом були Черкаси: у місті після удару окупантів спалахнула пожежа (відео)

Читать на русском
Автор
746
Вибухи в Черкасах Новина оновлена 29 серпня 2024, 11:18
Вибухи в Черкасах. Фото Колаж "Телеграф"

Очільник області прокоментував дронову атаку ворога

У четвер, 29 серпня, російські війська намагались атакувати не тільки Київ, але й Черкаси. Внаслідок ворожої повітряної атаки та падіння уламків спалахнула пожежа на приватному підприємстві.

Про це повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації (ОВА) Ігор Табурець.

"Унаслідок падіння уламків на території одного з приватних підприємств обласного центру виникла пожежа", — розповів чиновник.

Зараз триває ліквідація пожежі. На місці працюють оперативні та екстрені служби.

Очільник ОВА закликав місцевих мешканців перебувати в безпечних місцях до відбою повітряної тривоги, адже загроза атаки ударних безпілотників в області залишається. Станом на 8:18 в Черкасах та області все ще триває повітряна тривога.

Табурець нагадав про важливість дотримуватися інформаційної тиші, не фіксувати й не оприлюднювати в мережі дані щодо роботи сил та засобів протиповітряної оборони під час відбиття атаки противника.

У місцевих телеграм-каналах показали відео, як наші захисники збивали ворожі дрони на підступах до міста. На ньому чути вибухи.

Станом на 10:23 пожежникам вдалось ліквідувати пожежу, яка спалахнула внаслідок падіння уламків на промисловому обʼєкті. Повідомив Ігор Табурець.

"Наша Черкащина сьогодні зазнала чергової ворожої атаки.На щастя, минулось без потерпілих. Завдячуємо цим нашим оборонцям! Силами ППО загалом знищено вісім "шахедів" у межах області. Без наслідків. Водночас за уточненою інформацією, маємо і кілька влучань. В одному з випадків по території приватного підприємства в обласному центрі. Натепер пожежа там уже ліквідована", — пише він.

Нічна атака по Україні — що відомо

Зазначимо, що ввечері 28 серпня російські війська запустили дрони-камікадзе для ударів по території України. "Шахеди" заходили у повітряний простір країни з північного напрямку. Через це у низці областей була оголошена повітряна тривога.

Окрім цього, у Харкові цієї ночі пролунала серія вибухів. Військові попереджали мешканців обласного центру та району про загрозу ворожих повітряних атак.

Вже о другій ночі сирена зазвучала й у Києві через "шахеди", в області й на підступах до столиці розпочалася робота ППО. Пізніше стало відомо про роботу ППО у столиці, де також було чути вибухи. Вранці у Києві також було чути вибух. Столична влада поінформувала, що у Києві зафіксоване падіння уламків у трьох районах, обійшлося без постраждалих. Наразі в Київській області і досі повітряна тривога.

Додамо, що неспокійна ніч була не тільки в регіонах, про які ми писали вище, але й у тимчасово окупованому Криму. У Севастополі лунали вибухи, а російська протиповітряна оборона (ППО) збивала українські дрони. Детальніше про це можна прочитати в матеріалі "Телеграфу" за посиланням.