У Києві лунали потужні вибухи: подробиці від столичної влади (оновлено)

Читать на русском
Автор
4641
Вибухи в Києві та області Новина оновлена 29 серпня 2024, 09:43
Вибухи в Києві та області. Фото Колаж "Телеграф"

Наслідки атаки уточнюються

У четвер, 29 серпня, російські війська намагались атакувати Київ ударними дронами "шахед". У столиці та області лунали вибухи. Попередньо працює ППО.

Про це повідомляють місцеві телеграм-канали.

Вибухи в Києві, що відомо

Мер міста Віталій Кличко повідомив, що екстрені служби викликали в Деснянський район. Там за повідомленнями мешканців, впали уламки дрона. Підрозділи прямують на місце. Очільник столиці додав, що горить альтанка в котеджному містечку. Рятувальники прямують на місце. Інформація про постраждалих наразі не надходила.

Також він писав, що у Дніпровському районі столиці на дитячий майданчик між будинками впали уламки БпЛА.

"Екстрені служби прямують для перевірки", — додав він.

Також внаслідок атаки ударних БпЛА в Голосіївському районі Києва сталося падіння уламків на територію житлової забудови. Попередньо, пошкоджено вікна та двері в багатоквартирному будинку.. Інформація щодо потерпілих встановлюється.

"На місце виїхали оперативні служби", — додав Сергій Попко, начальник КМВА.

"За інформацією оперативних служб, у Голосіївському районі столиці уламками пошкоджені вікна та двері в квартирі на 6 поверсі житлового будинку. В квартирі виявлено невеликий уламок, схожий на гайку. Екстрені служби прямують на місце. інформація щодо завданої шкоди та потерпілих зʼясовується" — уточнив Кличко.

У Київській міській військовій адміністрації (КМВА) прокоментували нічну атаку по столиці. Там зазначили, що цього разу ворог застосував виключно ударні БпЛА, попередньо це були "шахеди".

"На Київ російські безпілотники летіли з території окупованої Херсонщини та Курської області РФ ще до опівночі, близько 23:00. На столицю баражуючі боєприпаси заходили хвилями та з різних напрямків. Повітряна тривога у столиці тривала понад 5 годин. Силами та засобами ППО було знищено понад десяток ударних дронів ворога (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили)", — йдеться у повідомленні.

Атака дронів у Київській області

08:07 — Кореспондент "Телеграфу" повідомляє, що в Броварах чути звуки вибухів. Ймовірніше ППО працює по ворожих дронах.

Окрім цього, очільник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що цієї ночі на Київщині працювали сили ППО. Є збиті цілі.

"Станом на 9:00 влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих серед населення немає", — йдеться у повідомленні.

За словами очільника КОВА, падіння уламків фіксуються поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості. В трьох районах області падіння уламків спричинили пожежі травʼяного настилу. Також є інформація про один пошкоджений приватний будинок. В ньому вибиті вікна.

Раніше "Телеграф" писав, що російські окупанти ввечері 26 серпня атакували балістичними ракетами Кривий Ріг. Мішенню для них вчергове став цивільний об'єкт – попередньо, за даними місцевих каналів, ракети влучили в готель, де перебувало багато цивільних, є загиблі та поранені, під завалами можуть бути люди.