Окупанти вдарили по Запоріжжю: кількість загиблих та постраждалих зросла, всі деталі (оновлено)

Читать на русском
Автор
759
Запорізька область Новина оновлена 27 серпня 2024, 07:34
Запорізька область. Фото Колаж "Телеграфу"

Пошкодження отримали приватні житлові будинки

В ніч на вівторок, 27 серпня, росіяни атакували Україну шахедами та ракетами. Під ударом було також місто Запоріжжя та область — двоє людей загинуло, четверо — поранені.

"Росіяни нанесли попередньо сім ударів безпілотними літальними апаратами по території Запоріжжя та Запорізького району. Загинув чоловік, поранення отримали чоловік та жінка", — повідомив у Telegram голова Запорізької ОВА Іван Федоров. Проте невдовзі він опублікував оновлені дані щодо жертв російської атаки.

UPD. Кількість загиблих на Запоріжжі зросла до двох. Загинули чоловік та жінка. У лікарні перебуває четверо постраждалих:

  • 86-річна жінка у важкому стані через опіки більше ніж 54% тіла
  • чоловік 59 років у стані середньої тяжкості
  • дві жінки — 30 та 56 років — з легкими травмами

Він додав, що вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки. Також через обстріли зайнялася суха трава на відкритій території.

Росіяни другу ніч поспіль масовано обстрілює Україну. Ввечері 26 серпня вони атакували балістичними ракетами Кривий Ріг. Мішенню для них вчергове став цивільний об'єкт – попередньо, за даними місцевих каналів, ракети влучили в готель, де перебувало багато цивільних, є загиблі та поранені.

Також "Телеграф" у режимі онлайн інформує про ракетну атаку 27 серпня. З літаків Ту-95, які вони підняли у небо вночі, було запущено невизначену кількість крилатих ракет.