Війна — день 916: росіяни тиснуть на півдні та сході, а Україна відходить від масштабного обстрілу

Читать на русском
Автор
1055
Бої за Україну тривають Новина оновлена 27 серпня 2024, 23:38
Бої за Україну тривають

Оперативно про головне за добу

Російське вторгнення в Україну продовжується, а бої на фронті не припиняються. Лише минулої доби сталося 148 бойових зіткнень, з яких більше третини на Покровському напрямку. При цьому окупанти активувалися і на інших напрямках на кшталт Времівського, де було зафіксовано 20 бойових зіткнень. Україна тим часом відходить від чергового масового обстрілу, під час якого росіяни запустили ракет і дронів більш ніж на 1,2 мільярда доларів. Після нього українцям знову доводиться мати справу із масштабними відключеннями світла.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 27 серпня. Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Україна повернула з окупованої частини Херсонської області ще п'ять родин з дітьми.

22:00 Росіяни побудували вже п'ятий понтон через річку Сейм у Курській області. Нову переправу можна побачити на супутниковому знімку, зробленому 26 серпня. Вона була збудована в селі Зване, за два кілометри вниз по течії річки від стаціонарного мосту, який раніше було пошкоджено.

21:00 Іспанія вже підготувала понад 5 тисяч українських військових, — Міноборони

20:00 У Селидівській, Курахівській, Костянтинівській та Покровській громадах на Донеччині посилили комендантську годину, повідомив керівник ОВА Філашкін. Від сьогодні у всіх населених пунктах Селидівської та Курахівської громади обмеження на пересування будуть з 15.00 до 11.00, а на всій території Костянтинівської громади – з 17.00 до 9.00. Також із завтрашнього дня обмеження будуть з 15:00 до 11:00 у Покровській громаді.

19:00 У Кривому Розі вже 3 загиблих через нічну ракетну атаку, – Дніпропетровська ОВА. Безвісти зниклою залишається ще одна людина.

18:00 Дрон-ракета "Паляниця" змінить ситуацію. Ми зможемо вдарити там, де Росія сьогодні на це не очікує — Федоров. Вартість "Паляниці" — менше 1 млн доларів.

17:00 В Україні вводять електронні ветпаспорти для свійських тварин у "Дії". Восени з'явиться Єдиний реєстр свійських тварин. Після цього запустять відображення ветеринарних паспортів у "Дії".

16:00 До Міжнародної коаліції за повернення українських дітей приєдналося вже 40 країн, – Єрмак. "Україна повернула 388 депортованих дітей з Росії, але ще тисячі українських дітей залишаються там… Ми докладаємо всіх можливих зусиль, щоб повернути додому викрадених Росією дітей", — заявив глава ОП.

Він також повідомив, що Україна підписала вже 25 двосторонніх правочинів безпеки, і робота триває.

15:00 У ДТЕК повідомили, що ввели екстрені відключення електроенергії у Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях. Під час екстрених відключень графіки не діють.

14:00 Головком Олександр Сирський під час форуму заявив, що метою операції у Курській області є створення зони безпеки, припинення обстрілів з території РФ, захисту цивільних об'єктів сумської області, а також випередження противника Сили оборони 6 серпня розпочали проведення наступальної операції.

13:00 РФ вперше атакувала підстанції України касетними ракетами вчора, – Шмигаль.

11:30 По всій території України протягом доби 27 серпня діють жорсткі графіки відключень світла.

"Із 6:00 до 11:00 і з 15:00 до 21:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги відключень одночасно, в інші періоди доби – по три черги", — підкреслили у пресслужбі "Укренерго".

В окремих регіонах діють аварійні відключення. Так, через негоду без світла лишаються два населені пункти Миколаївщини. Бойові дії стали причиною знеструмлень у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

10:00 Цієї ночі підрозділи ППО збили у небі над Україною 5 крилатих ракет та 60 "шахедів". На жаль, не вдалося знищити три "Кинджали", а також ракети "Іскандер-М" та "Іскандер-К".

09:00 На Харківщині вночі ворог поцілив по житловому сектору у Куп'янську-Вузловому. У селищі спалахнуло кілька пожеж, постраждали житловий будинок та дві господарчі будівлі. На щастя, обійшлося без жертв.

08:00 "Укрзалізниця" повідомила, що знеструмлення на лініях, які виникли через атаку 26 серпня, нарешті усунено, однак вплив на графік потягів відчуватиметься протягом цієї доби. Є низка поїздів, котрі все ще запізнюються із прибуттям.

07:30 У Запоріжжі внаслідок нічної атаки двоє людей загинули, четверо — отримали поранення. На жаль, є руйнування будинків, після атаки "шахедів" зафіксовані пожежі. Троє жінок (86, 30 та 56 років) та 59-річний чоловік знаходяться наразі в лікарні, повідомили в ОВА.

06:00 Комбінована масована атака другу добу поспіль: ніч на 27 серпня в Україні видалася дуже неспокійною

  • У небі над багатьма регіонами досі фіксуються "шахеди", хоча їх і уже немало знищили.
  • На Київщині під ранок чули вибухи — ймовірно, працювали засоби ППО по крилатих ракетах.
  • Залишки крилатих ракет маневрували у західному напрямку (як і частина дронів) — зокрема, до Старокостянтинова Хмельницької області.
  • Кривий Ріг на Дніпропетровщині був атакований балістикою, є влучання у готель. На жаль, є загиблі та поранені.
  • Також під ударом були Запоріжжя та Запорізький район. Без жертв і постраждалих також не минулося.

05:00 Крилаті ракети окупантів зафіксовані у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях. Скоріше за все, це ракети з Ту-95МС.

04:00 Окупанти атакували ракетами "Кинджал" дві області. Також в небі перебуває кілька бомбардувальників Ту-95МС, які летять до пускового району.

03:00 Вибухи гриміли у Києві, росіяни атакували столицю безпілотниками.

01:00 Російські окупанти вдарили по готелю у Кривому Розі. Попередньо, там перебувало багато цивільних осіб, є жертви та постраждалі.

00:00 У більшості українських областей оголошено тривогу через активність російських БПЛА та ОТРК на півдні та сході. У Кривому Розі пролунав вибух.

Про те, що відбувалося 24 серпня, читайте у трансляції: Війна — день 913: Україна святкує третій "військовий" День Незалежності, а росіяни наближаються до Покровська

З ситуацією в Україні за 25 серпня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 914: ЗСУ просуваються в Курській області, а в Росії палають склади та нафтобази

Про новини та події 26 серпня ми розповідали тут: Війна — день 915: росіяни тиснуть під Покровськом, поки ЗСУ просуваються в Курській області