Війна — день 911: росіяни втрачають літаки та все більше тиснуть біля Покровська

Читать на русском
Автор
913
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Бойові дії на території України продовжуються вже 911 днів і все далі перекидаються на територію РФ. Найгарячішим напрямком фронту залишається Покровський. У ЗСУ зазначають, що ймовірність їхнього відступу від міста Покровськ є. Водночас у росіян гаряче не тільки у Курській області, адже їхній аеродром "Саваслєйка" атакували дрони. Ба більше, інший російський аеродром "Оленья" опинився у зоні ризику. З переляку росіяни підняли у повітря стратегічні бомбардувальники.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 22 серпня. Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Пентагоні хочуть обговорити з Україною, чи планують ЗСУ "утримувати" території у Курській області.

22:00 Фото пожежі на окупованому РФ березі колишнього Каховського водосховища опублікував голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

21:00 Росіяни вдарили по Богодухову на Харківщині з РСЗВ. За інформацією Харківської обласної прокуратури, загинув 56-річний чоловік, котрий під час російського обстрілу перебував на городі біля свого будинку. Завтра йому мало виповнитися 57 років.

"Ще вісім людей отримали поранення, зокрема 15-річний хлопець", — додали правоохоронці.

20:00 Україна та Норвегія домовилися про продовження "транспортного безвізу" до 30 червня 2025 року. Таким чином, українські та норвезькі перевізники зможуть виконувати двосторонні та транзитні перевезення між своїми країнами без додаткових дозволів.

19:00 Зеленський видав указ 512/2024, яким доручив уряду затвердити національну стратегію ветеранської політики та стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя.

"Це документи, які відображають всі сфери взаємодії держави і ветерана. Від початкових кроків повернення воїна до цивільного життя, до можливості ветерана зміцнювати життя громади, регіону, держави", — додав глава держави.

18:00 Супутникові знімки російського аеродрому "Маринівка", куди вночі "прилетіли" українські безпілотники

На кадрах видно, що знищено кілька ангарів, де могли бути літаки

17:00 У Орбана заявили про "бажання миру", реагуючи на операцію ЗСУ у Курській області.

"Україна не лише захищає, а й нападає. Ми хочемо припинення вогню та миру", — цинічно заявив керівник апарату прем'єра Угорщини Гергей Гуяш.

16:00 У Повітряних Силах показали, як українські льотчики разом із побратимами інших родів та видів військ Сил оборони успішно рознесли логістичні сполучення в Курській області.

15:00 Найближчими днями гендиректор МАГАТЕ планує відвідати Курську АЕС, а потім Київ, щоб обговорити ситуацію на Курщині із Зеленським. В агентстві "надзвичайно стурбовані" бойовими діями поблизу російської атомної електростанції

14:00 Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який у п'ятницю має відвідати Україну, заявив, що підтримує мир у регіоні. Політик також повторив заклик до дипломатії для припинення конфлікту. У своїй промові у Варшаві Моді заявив, що "зараз не епоха війни".

13:00 Україна стала світовим лідером у галузях безпілотників і засобів РЕБ, — Forbes.

12:00 У певних районах Курської області під контролем України є ще один населений пункт, і є поповнення обмінного фонду, — Зеленський.

11:00 Частина російських військ на Курській області може опинитися в котлі. Проте зараз росіяни намагаються приховати ситуацію.

10:00 Минулої доби окупаційні війська вбили чотирьох мирних жителів Донецької області. Ще троє дістали поранення

09:00 Російські окупанти вранці 22 серпня завдали удару по об'єкту критичної інфраструктури в Херсоні. В результаті місто частково залишилося без світла.

08:00 За останню добу окупанти втратили на фронті 1130 солдатів, три системи ППО та 96 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

07:00 На Миколаївщині через нічний ракетний удар сталися пожежі. За словами голови ОВА, внаслідок удару виникла пожежа фермерського господарства, двох житлових будинків та чагарників.

06:00 На фронті зафіксовано просування російських окупантів на південний схід від Покровська, на південний захід від Донецька та на північний схід від Роботино. Противник міг підійти до іншої ділянки траси Вугледар — Костянтинівка.

05:00 Поки над Україною літають ударні БПЛА окупантів, у російській Волгоградській області чутно вибухи на аеродромі "Маринівка". Також вибухи було чутно біля аеродрому в Приморсько-Ахтарську, звідки запускають по Україні безпілотники.

03:00 В Україні продовжується загроза безпілотників.

01:00 Уся українська військова операція в Курській області може виявитися марною, якщо союзники вчергове проявлять свою нерішучість та не знімуть обмеження на удари по РФ далекобійними ракетами, пише Bloomberg.

00:00 На Покровському напрямку від початку цієї доби точилися 46 боїв неподалік Пантелеймонівки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Новогродівки, Михайлівки та Птичого. Сили оборони відбили 44 атаки, дві — ще продовжуються.

На Курахівському напрямку ворог 13 разів атакував українські позиції, намагався просунутися поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Побєди.

Про новини та події 19 серпня ми розповідали тут: Війна — день 908: росіяни посилюють тиск під Покровськом, а ЗСУ готують нові удари у Курській області

Про те, що відбувалося 20 серпня, читайте у трансляції: Війна — день 909: ситуація під Покровськом ускладнюється, а в Курській області триває "демілітаризація"

Із ситуацією в Україні за 21 серпня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 910: РФ намагається захопити Нью-Йорк, а ЗСУ близькі до взяття росіян у котел у Курській області