Пожежні поїзди не допомагають: в РФ вже добу не можуть згасити нафтобазу, димом затягнуло всю округу (відео)

Читать на русском
Автор
Нафтобаза "Кавказ" продовжує горіти
Нафтобаза "Кавказ" продовжує горіти. Фото Колаж "Телеграфу"

Їдкий дим огорнув усю округу

У Ростовській області Росії вже протягом доби палає нафтобаза на комбінаті "Кавказ", яку в ніч проти 18 серпня уразили українські дрони. Шлейф чорного їдкого диму розтягнувся вже за десятки кілометрів від неї.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За їхніми даними, пожежа триває й досі. Жителів Пролетарська, у передмісті якого розташована нафтобаза, просять не виходити на вулицю через небезпечні викиди у зв’язку з ним.

"Їдкий дим і викиди нафтопродуктів, що горіли, можуть згубно позначитися на самопочутті жителів", — зазначають автори постів.

Очевидно, пожежа виявилася дуже серйозною, адже ще вчора, за даними влади, її гасили одразу кілька пожежних поїздів, але це поки що не допомогло впоратися з нею.

"Продовжується гасіння пожежі на промскладі в Пролетарську. Задіяні всі необхідні сили та засоби, у тому числі три пожежні потяги", — писав місцевий губернатор.

Місцеві пабліки стверджують, що шлейф диму від пожежі розтягнувся вже на 50 кілометрів.

Нагадаємо, як повідомляли "Телеграфу" власні джерела в українській розвідці, нафтобаза "Кавказ" працювала на ворожому ВПК та забезпечувала діяльність російських окупаційних військ. Атаку було здійснено за допомогою дронів-камікадзе українського виробництва.