Долітався "Алігатор": біля кордону збили російський вертоліт Ка-52 (фото)

Читать на русском
Автор
843
росЗМІ Новина оновлена 07 серпня 2024, 16:09

У росіян знову втрати авіації

У Сумській області збили військовий вертоліт Ка-52, загинув пілот. Він летів штурмувати Сумщину, попри бої у Курській області.

Про втрату вертольота написав телеграм-канал Russian Aviation. У пабліку опублікували фото втраченої авіації.

"День сьогодні жаркий, на жаль, не без втрат", ― так підписана світлина вертольота.

UPD: Збиття вертольота офіційно підтвердили у Сумській обласній військовій адміністрації. Окрім цього також збили два дрони та ракету.

"Сьогодні, 6 серпня у небі над Сумщиною підрозділами сил оборони та безпеки було знищено ворожу балістичну ракету, 2 БпЛА та один гелікоптер", — йдеться у повідомленні.

У інших пабліках з’явилась більш детальна інформація. Згідно з цими повідомленнями, вертоліт летів штурмувати Сумську область. Всередині було два пілоти. Один з них постраждав, а 22-річний льотчик загинув.

Пізніше офіцер ізраїльської армії Ігаль Левін опублікував фото збитого вертольота. Світлина з’явилась у його телеграм-каналі. Він також написав, що є інформація ще про декілька знищених російських вертольотів, але вона поки не підтверджена.

Для довідки: бойовий вертоліт Ка-52 ще називають "Алігатором". Використовується для ураження наземних та повітряних цілей, застосовується проти живої сили, броньованої та неброньованої техніки. Вважається одним з найшвидших бойових гелікоптерів у світі.

Характеристики вертольота Ка-52:

  • дальність польоту ― 460 км;
  • максимальна швидкість ― 350 км/год;
  • крейсерська швидкість ― 250 км/год;
  • максимальна висота ― 5 км над рівнем моря.

Вертоліт має декілька модифікацій. Наприклад, Ка-52К призначений для використання на борту кораблів. Вертоліт Ка-52М має ряд технологічних покращень, наприклад, модернізовані система керування та електронна апаратура. Модифікація Ка-52КШ обладнана додатковими розвідувальними та комунікаційними системами.

Вартість базової модифікації "Алігатора" складає 16 мільйонів доларів США. Це приблизно 484 мільйонів рублів.

Раніше "Телеграф" повідомляв про ситуацію на кордоні України та Росії. Деталі читайте у матеріалі "ЗСУ прорвали кордон із РФ? Що зараз відбувається у Курській області, всі подробиці (карта та відео)".