Війна — день 883: під Прогресом виникла загрозлива ситуація, а повітряний терор триває

Читать на русском
Автор
698
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 25 липня 2024, 23:08
Бої за Україну продовжуються. Фото Телеграф

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують вести наступальні дії, а минулої доби на фронті зафіксовано 125 бойових зіткнень. Противник особливо активний на Покровському та Курахівському напрямах, а ситуація в районі населеного пункту Прогрес і зовсім виглядає загрозливою, оскільки там виникає ризик оточення великого підрозділу ЗСУ.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 25 липня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Ресурсів росіян цілком вистачить, щоб проводити наступальні дії на Півдні, тут я бачу серйозні ризики, зауважив заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

22:00 У Харківській області була найтриваліша тривога з початку війни. Повітряну тривогу в Харківській області оголосили ще 23 липня о 18:31. Припинилася вона лише сьогодні, 25 липня, о 21:02. Її тривалість склала дві доби, 2 години та 31 хвилину.

21:00 Ракетна програма: маємо не просто потенціал, а постачання для виконання завдань Силами оборони, сказав Володимир Зеленський.

20:00 В Україні запустили проєкт "Хочу к своим" для обміну колаборантів на полонених українців.

19:00 У НАТО після виявлення уламків дрона у Румунії не вбачають ознак навмисного нападу на територію альянсу.

18:00 У Білгородській області танк розчавив цивільний легковий автомобіль. Водій загинув. За попередніми даними, водій танка на повороті не поступився дорогою автомобілю та переїхав його.

17:00 До берегів Стамбула прибило гідроцикл, начинений вибухівкою. Місцеві ЗМІ пишуть, що він міг припливти із району бойових дій у Чорному морі.

16:00 У Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях графіки відключень почнуть діяти з 17:00 та триватимуть до 22:00, повідомив ДТЕК.

15:00 За даними DeepState, росіяни просунулись біля Пантелеймонівки, Іванівки, Прогресу, в Новоселівці Першій та Вовчому.

14:00 Польща передала Україні 45-й пакет військової допомоги. Відомо, що він включає значну кількість боєприпасів. Також Польща передала Україні 10 літаків МіГ-29 і зараз працює над можливістю додаткового посилення українських ВПС своїми літаками.

13:00 Єврокомісія відхилила прохання Угорщини та Словаччини закликати Україну скасувати заборону на транзит російської нафти "Лукойл", пише Financial Times, покликаючись на власні джерела.

12:00 У Сумах пролунав вибух. У мережі повідомляють, що було збито розвідувальний безпілотник окупантів.

11:00 Незабаром російські окупанти не матимуть змоги проводити штурми. Вони будуть змушені стати в оборону. Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко назвав приблизні строки.

10:00 Нідерланди та Данія передадуть 14 танків Leopard 2A4 Україні до кінця літа. Таку заяву зробили у Міністерстві оборони Нідерландів. Повідомляється, що їх було відремонтовано німецькою фірмою Rheinmetall та випробувано в останні місяці. Останні два танки зараз проходять перевіркові випробування, а перші 12 готові до відправлення.

09:00 На Житомирщині пошкоджено інфраструктурний об'єкт через нічну атаку дронів. Про це сказав керівник ОВА Віталій Бунечко. Більшість із близько десятка повітряних цілей було знищено. Внаслідок падіння уламків та ударною хвилею від влучення пошкоджено близько 10 приватних будинків та інфраструктурний об'єкт. На щастя, ніхто не постраждав.

08:00 У РФ розбився бойовий вертоліт Мі-28. Усі члени екіпажу загинули.

07:00 Сили оборони України за добу ліквідували ще 1230 російських окупантів, а також знищили 11 танків, 45 артсистем та 2 засоби ППО ворога.

06:00 На підступах до Києва збили усі російські "Шахеди".

05:00 Кілька безпілотників все ще фіксуються в районі Київщини та Житомирщини. Також відомо про активність тактичної авіації терористів, на Харківщині ворог запускав КАБи.

3:00 Російська атака продовжується, а більшість БПЛА спостерігаються на Київщині. Повідомлялося про роботу ППО

1:00 БПЛА окупантів, як і раніше, спостерігаються у південних областях, а ще одна група увійшла до повітряного простору України з боку Сумської області.

00:00 Росіяни запустили невелику групу БПЛА з Кінбурнської коси, через що на Миколаївщині оголосили тривогу.

Про новини та події 22 липня ми розповідали тут: Війна — день 880: росіяни просуваються на Донеччині та обстрілюють міста

Про те, що відбувалося 23 липня, читайте за посиланням: Війна — день 881: росіяни встановлюють рекорди втрат на полі бою і слухають вибухи далеко від фронту

З ситуацією в Україні за 24 липня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 882: окупанти знову активувалися на Харківщині та збирають сили на Запоріжжі