Війна — день 873: бої по всій лінії фронту не вщухають попри нестерпну спеку

Читать на русском
Автор
1246
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 16 липня 2024, 00:17
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Бойові дії в Україні не припиняються вже протягом 873 діб, а російські окупанти продовжують тиснути в кількох місцях на фронті і досягли певних успіхів у районі Авдіївки та Торецька, доки ЗСУ змогли відкинути ворога під Куп’янськом та в Запорізькій області. Також у мережі з’явилася інформація про те, що загарбники змогли захопити Урожайне, яке було звільнено під час контрнаступу у 2023 році. При цьому великою проблемою для українських захисників стає аномальна спека, через яку перегріваються не лише люди, а й бойова техніка.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 15 липня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

22:00 Через "мирні вояжі" Віктора Орбана глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів в Угорщину і відкоригувала рівень представництва на засіданнях під угорським головуванням.

21:00 У Держдепі США повідомили, що Штати підтримають рішення України запросити Росії на другий Саміт світу, якщо таке буде прийнято.

20:00 Президент України Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Згідно з указом №457/2024, глава держави увів до складу Ставки нещодавно призначених командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України Олександра Трепака й начальника Управління державної охорони Олексія Морозова. Цим же указом глава держави вивів зі складу Ставки Олександра Кубракова, Сергія Лупанчука та Сергія Рудя.

19:00 Росіяни скинули на місто Лиман Донецької області дві 250-кілограмові керовані авіабомби, внаслідок атаки щонайменше 5 людей поранено.

18:00 Росіяни, за даним Генштабу, активізувались на Сіверському та Куп'янському напрямках. Водночас найбільша кількість боєзіткнень на Покровському напрямку.

17:00 Україна отримає ще десять танків Leopard 2A4 від Іспанії після капітального ремонту, а також кілька екскаваторів-навантажувачів та велику кількість протитанкових ракет.Разом з цією партією Іспанія передала Україні вже 20 Leopard 2A4.

16:00 Уряд виділить 1,65 млрд грн на закупівлю сучасного обладнання для оновленого курсу "Захист України".

"У містах створять навчальні осередки Захисту України. Один буде на 5–10 шкіл чи на громаду. Якісно облаштований осередок означатиме, що діти з різних шкіл матимуть рівний доступ до якісного обладнання та зручного приміщення", — повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

15:00 Володимир Зеленський зробив низку заяв під час пресконференції, зокрема відповів на питання щодо мобілізації, кадрових змін, членства у НАТО, безпеки українського неба та другого саміту миру.

14:00 Вчора посеред дня ворог завдав удару по житловому сектору міста Мирноград, поціливши у 5-поверхівку. Наразі вже відомо про 1 загиблого, 7 поранених та 7 врятованих громадян.

13:00 Зеленський зібрав усіх голів ОВА, щоб обговорити енергетику, фортифікації і безпеку в областях.

12:00 У боях за Україну загинув грузинський доброволець Зураб Яшвілі. Він помер у Львівському військовому шпиталі після поранення.

11:00 Німеччина влітку таємно почала передавати Україні величезну партію військової допомоги, до якої увійшла важка бронетехніка – пише видання Merkur.

10:00 Сирський направив начальника ВСП з'ясувати обставини втрат у 59 ОМПБр

09:00 Зараз у Чорному морі немає носіїв крилатих ракет, як і російських кораблів — Плетенчук.

08:00 В Україні масштабна повітряна тривога через взліт російського МіГа.

07:00

06:00 РФ перегруповує війська для продовження наступу на Харківському напрямку — ISW.

03:00 Російські терористи атакували балістичними ракетами Одесу, пуски відбувалися з Криму. Також оголошували ракетну загрозу для Харківщині.

01:00 Російський розвідувальний БПЛА зафіксували на Запоріжжі.

00:00 ЗМІ повідомляють про те, що у Харкові чули вибух, попередньо він стався за межами міста. Також повідомлялося про падіння КАБ у районі Липців.

З ситуацією в Україні за 12 липня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна – день 870: росіяни тиснуть поблизу Торецька, а в Європі планують виробляти крилаті ракети

Про новини та події 13 липня ми розповідали тут: Війна – день 871: Україна готується приймати F-16, а Росія націлилася на нові греблі

Про те, що відбувалося 14 липня, читайте за посиланням: Війна — день 872: Росія хоче відкрити новий фронт і збирається проводити масштабну мобілізацію