Війна — день 857: окупанти продовжують терор і шукають шляхи до прориву оборони ЗСУ

Читать на русском
Автор
621
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 29 червня 2024, 23:20
Бої за Україну продовжуються. Фото Телеграф

Росіяни продовжують тероризувати Україну, черговим актом геноциду став ракетний удар по багатоповерхівці у Дніпрі. А Генштаб ЗСУ ввечері 28 червня повідомив, що окупанти нарощують інтенсивність атак, зокрема, намагалися просунутись біля Серебрянського лісу (Куп'янський напрямок).

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 29 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Кількість постраждалих від удару російських окупантів у Вільнянську зросла до 23 осіб, зокрема 8 дітей, повідомляє ДСНС України.

22:00 У суботу ЗС РФ завдали по м. Дергачі Харківської області найбільш масованого удару починаючи з 2022 року, заявив начальник Міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко.

21:00 Розвідка США стверджує, що Путін попросив у Саудівської Аравії дозволу озброїти єменських хуситів протикорабельними крилатими ракетами, повідомляють британські ЗМІ.

20:00 Росіяни вбили 7 людей, серед них 2 дитини, – Зеленський про удар по Вільнянську у Запорізькій області.

Станом на зараз 11 поранених – троє з них діти. На жаль, їх кількість може зрости.

19:00 Росіяни атакували місто Вільнянськ Запорізького району, повідомив голова ОВА Іван Федоров.

Попередньо, вбили 6 мирних людей, поранили 8 мешканців.

Пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки.

18:00 З початку 29 червня на всій лінії фронту вже сталося 78 бойових зіткнень. Зокрема, росіяни продовжують тиснути на Покровському напрямі та шукають шляхів, щоб витіснити українські війська з позицій, повідомляє Генштаб ЗСУ.

16:00 У передмісті Харкова пролунав вибух.

Місцеві канали пишуть, що піднімаються стовпи диму. Наразі інших подробиць немає.

15:00 Під час повітряної тривоги пролунали вибухи у Запоріжжі. Перед цим у Повітряних силах попередили про загрозу застосування балістичного озброєння зі Сходу.

14:00 Спецпризначенці СБУ показали, як "полюють" на російські системи протиповітряної оборони. Воїни знищили щонайменше вісім зенітних комплексів за останній час.

Серед них:

  • чотири зенітно-ракетних комплекси "ТОР-М2";
  • три зенітних ракетно-гартматрих комплекси "Панцирь-С1";
  • один зенітно-ракетний комплес "БУК".

13:00 У Донецькій області через ворожий обстріл відключалась шахта з людьми. Було пошкоджено повітряну лінію оператора системи розподілу, тому відключилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі та шахта.

"У момент відключення у шахті було 73 працівники, їх вивели на поверхню. Всіх споживачів заживили", — додали у Міненерго.

12:00 У Дніпрі до 13 осіб збільшилася кількість тих, хто постраждав після обстрілу 28 червня. "Наразі кількість постраждалих від удару РФ зросла до 13 громадян, серед них немовля та вагітна жінка. На ранок безвісти зниклими вважаються дві жінки", — кажуть у Нацполіції.

Також поліцейські ідентифікували особу загиблої в результаті ракетного удару по Дніпру. Це 76-річна мешканка зруйнованої багатоповерхівки.

11:00 На тлі війни Росії проти України США закуплять ракети для зенітно-ракетних комплексів Patriot. Американська армія уклала багаторічний контракт з компанією Lockheed Martin, сума якого складає 4,5 млрд доларів. За умовами договору, американські війська замовили 870 ракет PAC-3 MSE та відповідне обладнання. Адже західні країни надали Україні системи ППО Patriot для захисту від російських атак.

10:00 Окупанти продовжують атакувати позиції ЗСУ на фронті, наразі відбулося 37 бойових зіткнень. За даними Генштабу, Покровський напрямок залишається найгарячішим.

"Вже з початку доби ворог здійснив вісім спроб прорвати нашу оборону в районах Воздвиженки, Прогреса та Сокола. З них чотири іще триває", — йдеться у повідомленні.

Також на Харківському напрямку протягом 29 червня відбулося шість атак окупантів в районі Вовчанська. Дві — відбито, боєзіткнення у чотирьох локаціях продовжуються.

09:00 На Сумщині ворожий дрон знищив поліцейську автівку. Зазначається, що, попри те, що автомобіль повністю знищено, поліцейські не постраждали.

"Від прицільного удару дрона постраждав місцевий житель, який проходив повз. Його негайно доставили до лікарні", — кажуть у МВС.

08:00 У Дніпрі рятувальники всю ніч розбирали завали дев'ятиповерхівки, в яку напередодні влучила російська ракета. Станом на ранок 29 червня відомо про одного загиблого та 12 постраждалих, зниклими вважаються 5 людей.

Криміналісти відібрали ДНК-матеріали у родичів зниклих безвісти. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

07:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат окупантів на фронті в Україні:

Втрати армії РФ в Україні 29.06.2024
Втрати армії РФ в Україні 29.06.2024

06:00 Повітряні сили України вночі збили 10 БпЛА типу "Shahed". Їх було запущено з району Приморсько-Ахтарськ, Росія.

"В результаті бойової роботи усі 10 "шахедів" збито в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Черкаської та Вінницької областей", — йдеться у повідомлені.

03:00 Кілька російських безпілотників фіксуються у Вінницькій та Одеській областях.

01:00 За даними моніторингу, більшість безпілотників вже ліквідовано. Кілька БПЛА залишаються у Кіровоградській області.

00:00 Росіяни запустили ударні безпілотники по Україні.

Актуальна на ніч з 28 на 29 червня карта Deep State

Детальніше карту Deep State стате можна подивитись тут.

Про новини та події 26 червня ми розповідали тут: Війна — день 854: окупанти посилюють тиск на важливому напрямку та продовжують повітряний терор

З ситуацією в Україні за 27 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 855: росіяни активізувалися у Торецька, але втрачають перевагу по артилерії

Про те, що відбувалося 28 червня, читайте у матеріалі Війна — день 856: на фронті жорсткі бої, в України можуть появитися нові Patriot.