Війна — день 855: росіяни активізувалися у Торецька, але втрачають перевагу по артилерії

Читать на русском
Автор
748
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 27 червня 2024, 23:29
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Росіяни продовжують вести свій наступ на ряді ділянок фронту, але приділяють найбільше уваги Покровському напрямку, де щодня відбувається майже половина всіх бойових зіткнень. При цьому відзначається активізація окупантів у районі Торецька, що може бути частиною плану наступу на Часів Яр. Водночас у Генштабі зазначають, що Україна скорочує розрив у застосуванні артилерії, чим може позбавити загарбників основної переваги.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 27 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Україна та Словенія можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки у липні, заявив прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб.

22:00 Одна з російських ФАБ-500 з УМПК, яка долетіла до Харкова, влучила у стіну приватного житлового будинку, але на щастя не здетонувала.

21:00 США, Ізраїль та Україна ведуть переговори про постачання Києву до 8 комплексів ППО Patriot, – Financial Times.

20:00 Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та президент України Володимир Зеленський обговорили остаточну підготовку до саміту Альянсу, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

18:00 Володимир Зеленський на засіданні Європейської Ради сказав, що Україні потрібна зброя, повітряний щит та далекобійність.

17:00 З початку доби на фронті сталося 87 бойових зіткнень. Ворог збільшив кількість атак на Куп'янському напрямі. Нині їх налічується дев'ять. Бої тривають у районах Степової Новоселівки, Піщаного та Сіньківки. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

16:00 Російські окупанти знову атакували Харків. За словами мера Ігоря Терехова, загарбники потрапили до району житлової забудови. Внаслідок цього постраждав гуртожиток вищого навчального закладу.

15:00 15 років в'язниці отримали ще 5 бойовиків, які штурмували Авдіївку, Бахмут та Роботіно. Про це повідомили у СБУ. Зазначається, що серед засуджених – вогнеметник і два стрільці ворожих угруповань "Схід" та "Кальміус", які воювали проти Сил оборони в районах Оленівки та Волновахи.

14:00 Наразі загальна кількість ворожих атак на лінії бойового зіткнення досягла 71. Найбільшу активність ворог нині виявляє на Торецькому та Курахівському напрямках.

13:00 Одна з бригад РФ на Запорізькому напрямі (38-й ОБРП РФ) втратила 95% складу, — "АТЕШ"

12:00 Росіяни вдарили КАБом по Донецькій області, серед постраждалих двоє дітей та четверо дорослих.

11:00 Північна Корея спрямує військові будівельні та інженерні сили на окуповані території України. Вони братимуть участь у "відновлювальних роботах" на території окупованої Донецької області у липні — ISW.

10:00 Вже за сьогодні (станом на 10 ранку) на фронті сталося 48 бойових зіткнень. Окупанти здійснили п'ять авіаударів (11 КАБ) та 614 обстрілів позицій наших військ. Також ворог задіяв 38 дронів-камікадзе.

09:00 У ніч на 27 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного, морського базування та ударні БПЛА типу "Shahed".

Усього ворог застосував 6 ракет різних типів і 23 ударних БпЛА. Внаслідок протиповітряного бою збито 28 повітряних цілей:

08:00 За минулу добу ЗСУ "відмінусували" ще 1260 окупантів.

07:00 У Чорному морі зараз 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", ракети відсутні. В Азовському морі 7 ворожих кораблів, два з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет — ВМС.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, які ви могли проспати:

  • цієї ночі окупанти влаштували черговий комбінований удар по Україні. Вибухи чули у Києві та низці інших регіонів України. Судячи з повідомлень моніторингових каналів, однією із центральних цілей ворога вкотре став Старокостянтинів Хмельницької області;
  • бригадний генерал Андрій Гнатов, який очолив Об'єднані сили ЗСУ замість генерал-лейтенанта Юрія Содоля, замінить свого попередника ще на одній посаді. Він також стане командувачем оперативно-стратегічне угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця";
  • КНДР збирається відправити дешеву робочу силу в якості будівельників та інженерів для участі у "відновлювальних роботах" на окуповану Донеччину. Як повідомляє південнокорейський телеканал TV Chosun, це може статися вже у липні цього року;
  • прикриття уже відремонтованих після атак або перебуваючих на стадії ремонту об'єктів електрогенерації в Україні неможливе через нестачу засобів ППО. Про це як критичну проблему заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в інтерв'ю Kyiv Post.

05:00 Російські терористи демонстрували активність тактичної авіації, а також запускали авіаційні ракети у бік Полтавщини.

3:00 Росіяни запустили Україною безпілотники та ракети Калібр. Також було зафіксовано зліт МіГ-31 та активність тактичної авіації в районі Криму, надходили також повідомлення про пуски ракет "Кинжал" у бік Старокостянтинова.

1:00 Західні санкції не змогли зупинити російське військове виробництво. За час вторгнення РФ у кілька разів наростила виробництво снарядів та ракет, які використовуються для обстрілів України

00:00 Росіяни атакують безпілотниками із південного напрямку. Під загрозою Миколаївська, Одеська, Вінницька, Кіровоградська та Дніпропетровська області.

З ситуацією в Україні за 24 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 852: бої на Донеччині загострюються, а ЗСУ та РФ обмінюються авіаударами

Про те, що відбувалося 25 червня, читайте на засланні: Війна — день 853: Росія тероризує Харків авіаударами і рветься вперед на Торецьк

Про новини та події 23 червня ми розповідали тут: Війна — день 854: окупанти посилюють тиск на важливому напрямку та продовжують повітряний терор