Війна — день 853: Росія тероризує Харків авіаударами та рветься вперед на Торецьк

Читать на русском
Автор
623
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 25 червня 2024, 23:29
Бої за Україну продовжуються. Фото Телеграф

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують тиснути на фронті на Торецькому напрямку. Росіянам потрібна хоч якась перемога, навіть якщо доведеться зазнавати для цього надвеликих втрат. На Харківщині росіяни загрузли, тому вдалися до вже звичної їм практики терору – бомбардують Харків КАБами.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 25 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Члени партизанського руху "АТЕШ" зафіксували перекидання техніки й особового складу в районі Сімферополя. Зокрема, переміщуються системи БМ-21 "Град" у район аеродрому "Гвардійське".

22:00 90 українських військовослужбовців повернулися додому з російського полону — Зеленський.

"Воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники. Ті, хто захищали Маріуполь. Ті, хто захищали ЧАЕС. Ті, хто були на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках", — написав він.

21:00 США працюють над зняттям заборони на відправку американських військових інструкторів до України, – CNN

Пишуть, що поки що вони зможуть ремонтувати системи ППО одразу на українській території.

20:00 1953 "шахеда", випущених РФ по Україні, збили українські військові з початку року, – командувач ЗС ЗСУ Олещук

19:00 Гаяна приєдналася до комюніке інавгураційного Саміту миру.

18:00 З початку 2024 року російські окупанти випустили по території України 2277 ударних безпілотників типу Shahed. Силам ППО вдалося знищити близько 86% ворожих дронів. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

17:00 В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Це пов'язано з тим, що загарбники підняли в повітря винищувач МіГ-31К із аеродрому "Саваслейка" в Нижньогородській області.

16:00 Президент України Володимир Зеленський відреагував на видачу ордерів на арешт секретаря Ради безпеки Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова. У своєму Telegram-каналі він написав:

"Сьогоднішнє рішення є чітким свідченням того, що правосуддя за російські злочини проти українців неминуче. Воно чітко демонструє, що жодне військове звання або двері кабінетів не можуть захистити російських злочинців від відповідальності".

15:00 У Сухопутних військах спростували інформацію про те, що нібито ув'язнені, які погодилися приєднатися до лав ЗСУ, втекли з навчального центру "Десна" на Чернігівщині.

14:00 Окупанти атакували залізничну інфраструктуру Донбасу 24 червня. Про це повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці". Зазначається, що внаслідок події було поранено двох залізничників, пошкоджено інфраструктуру та рухомий склад у Покровську. Травми середньої тяжкості отримав машиніст та лаборантка.

13:00 З початку доби, 25 червня, на фронті зафіксовано 48 бойових зіткнень. Наразі напружена обстановка зафіксована в районі Верхньокам'янського на Сіверському напрямку. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ. Зазначається, що окупанти понад 550 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

12:00 У Донецькій області через ранкові обстріли окупантів загинула людина. Жертвою стала жінка 1957 р.н., яка проживала у Золотій Ниві Великоновосілківської ОТГ. Ще четверо людей отримали поранення через удар по Торецьку, всі вони в лікарні.

11:00 Народний депутат Микола Тищенко отримав підозру після скандалу із побиттям військовослужбовця у Дніпрі. У нього вдома був проведений обшук. Слідчі дії проводилися співробітниками Державного бюро розслідувань.

10:00 У Харкові пролунала низка вибухів. За даними мера Ігоря Терехова, удар прийшовся по житловій забудові, однак обійшлося без постраждалих.

09:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат армії РФ на фронті в Україні. За добу знешкоджено майже 1200 противників — вбитими та пораненими.

Втрати армії РФ в Україні 25.06.2024
Втрати армії РФ в Україні 25.06.2024

08:00 Вранці окупанти вдарили по Нікопольському району Дніпропетровщини. Пошкоджено інфраструктуру та легкову автівку, без жертв. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

07:00 Графіки відключень світла в Україні у вівторок, 25 червня, діятимуть протягом усієї доби. Як зазначили в "Укренерго", збільшення обмежень варто чекати із 12:00 до 23:00. Це означає, що українці цілком можуть залишитися без електроенергії і в "сірій" зоні графіків відключень. Причиною таких дій називають зниження можливостей електростанцій вироблять необхідну кількість енергії внаслідок російських атак. При цьому критичну інфраструктуру обмежувати не збираються.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • у Харкові та області цієї ночі було чутно вибухи. За попередніми даними, обласний центр вкотре опинився під ударами авіабомб противника. Чекаємо офіційної інформації про наслідки від місцевої влади;
  • у РФ ніч теж не минула спокійно — сьогодні через численні дрони не спалося жителям Бєлгородської області. Зокрема, під прицілом були як сам Бєлгород, так і населені пункти Шебекіно, Північний, Розумне, Строітєль тощо. Є пошкодження різних будівель, в тому числі житлових будинків, хоча окремі із наслідків нагадують, швидше, влучання ракет від ППО, якими користуються росіяни. Про загиблих не йдеться, але поранені є;
  • також поодинокі вибухи фіксували місцеві жителі в окупованому Севастополі. Офіційних даних поки немає;
  • аналітики Deepstate стверджують, що окупанти могли просунутися в Красногорівці Донецької області. При цьому у вечірньому зведенні Генштабу інформація не підтверджується: військові переконують, що штурмові дії ворога на Курахівському напрямку не мали успіху, ситуація контрольована;
  • після завершення переговорів про вступ до ЄС Україна буде в трьох кроках до повноправного членства в Євросоюзі, заявив очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

05:00 Російські терористи вночі активно обстрілювали КАБами Харківську область. Дістається переважно Липцям та Вовчанську.

03:00 Російські терористи образилися на удари по військовим об'єктам у Бєлгороді, який вони тимчасово контролюють. Тому тактична авіація терористів завдала КАБами ударів по Вовчанську Харківської області.

01:00 Бєлгородські канали повідомляють про вибухи у місті та публікують відеозаписи.

00:00 Повідомляють про потужні вибухи у російському Бєлгороді. Місцеві канали повідомили про "рої українських безпілотників".

Про те, що відбувалося 22 червня, читайте за посиланням: Війна — день 850: РФ завдала нового масштабного удару і намагається прорватися під Покровськом

Про новини та події 23 червня ми розповідали тут: Війна — день 851: росіяни нарощують кількість штурмів та закидають Україну бомбами

З ситуацією в Україні за 24 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 852: бої на Донеччині загострюються, а ЗСУ та РФ обмінюються авіаударами