Росіяни атакували Україну ракетами: відбулися пуски з літаків Ту-95 (оновлено)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 червня 2024, 06:04

Російські окупанти запустили по Україні крилаті ракети

Російські терористи вночі 12 червня запустили по Україні ракети Х-101 з літаків Ту-95. Ракети запускали чотири бомбардувальники (три з авіабази "Оленья", один з "Енгельс-2") з пускових рубежів поблизу міста Енгельс. Також по Україні били ракетами літаки МіГ-31.

Вибухи гриміли переважним чином у Києві – цього разу російські терористи зосередили зусилля на столиці. Київ атакували Х-101, "Кинжали" та ударні безпілотники.

04:50 Відбій повітряної тривоги в Україні.

04:20 Нова партія вибухів біля Києва, знищено російські крилаті ракети. Попередньо, ракети знищено повністю, ведеться дорозвідка.

04:10 Крилаті ракети на Житомирщині розвернулися у бік Києва. МіГ-31К після пусків тікає на авіабазу "Саваслейка".

04:05 Терористи запустили "Кинжали" у бік Києва, в столиці працює протиповітряна оборона. Повідомляється про вибухи.

04:00 Злетів МіГ-31К, носій ракет "Кинжал". Також Повітряні сили повідомили про ракети терористів курсом на Київ.

03:55 Ракети терористів змінили курс на Вінницьку область. Над тимчасово контрольованою російськими терористами Бєлгородською областю помічена тактична авіація, є загроза пусків КАБ або керованих ракет.

03:45 Російські ракети рухаються курсом на Кіровоградську область. Також у низці регіонів продовжується винищення російських ударних БПЛА.

03:30 У Сумській та Полтавській областях фіксується дві групи ракет Х-101.

03:25 Помічені перші ракети у повітряному просторі України. Крилаті ракети Х-101 залітають через Сумську область.

У ніч на суботу, 1 червня, росіяни вдарили по Україні ракетами та "шахедами", постраждали енергетичні об’єкти. Вибухи лунали у багатьох областях, чули їх і в Мукачеві на Закарпатті, також під ударом був Стрий Львівської області. Ракети підлетіли дуже близько до кордону з Польщею, Словаччиною та Угорщиною.

Під час нічного обстрілу України 1 червня силам української ППО вдалося збити більшу частину ворожих ракет та практично всі дрони. Усього було випущено 53 ракети різних типів та 47 ударних БПЛА, 81 повітряну ціль було збито.