У Дніпрі пролунав вибух під час тривоги: що відомо про ракетний обстріл (оновлено)

Читать на русском
Автор
4652
Небезпека була для Дніпропетровської та Запорізької областей Новина оновлена 11 червня 2024, 15:15
Небезпека була для Дніпропетровської та Запорізької областей. Фото Колаж

У місті є задимлення

У Дніпрі 11 червня о 14:19 пролунав сильний вибух. Містяни почули його прямо під час повітряної тривоги.

Моніторингові канали попередили про небезпеку за кілька хвилин до вибуху. У напрямку Дніпропетровщини летіли дві крилаті ракети.

UPD: Повітряне командування "Схід" повідомило про збиття у Дніпропетровській області дві керовані авіаційні ракети. Попередньо це були Х-59/69. Інформацію про знищення ворожих цілей підтверджує голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Лисак.

Вибухи у Дніпрі були роботою ППО

14:33 Відбій повітряної тривоги. Небезпеки для Дніпра та області немає.

14:25 В напрямку області чисто. Крилаті ракети та інші засоби ураження не фіксуються.

14:19 У Дніпрі пролунав потужний вибух. Його добре чули в кількох районах міста. Одразу після нього помітили задимлення. Стовп диму піднявся в небо.

Тривогу оголошували через активність ворожої тактичної авіації поблизу пускових рубежів. Йдеться по літак Су-34/35. Він є носієм авіаційних ракет Х-59. Небезпеку оголошували для двох областей — Дніпропетровської та Запорізької.

Раніше "Телеграф" писав, під чиїм контролем знаходиться село Іванівське поблизу Часового Яру. Нібито росіяни захопили цей населений пункт, про що йшлось на карті DeepState. Ситуацію прояснив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин.