Війна — день 809: важкі бої на Харківщині та Донбасі

Читать на русском
Автор
591
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 12 травня 2024, 23:10
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Українські військові продовжують утримувати позиції під російським тиском. Оборонні операції тривають у Харківській області, а найскладніші бої йдуть у Донецькій області. Увага української оборони зосереджена на місцях, де існує найбільше ризиків нового російського наступу, у тому числі та на Покровському напрямку, де за добу можуть відбуватися десятки бойових зіткнень. Водночас біля Харкова росіяни намагаються відволікти сили ЗСУ, щоб дати іншим окупаційним підрозділам якісь шанси на основних напрямках.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 12 травня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Харкові два прильоти у найближчому передмісті, повідомив мер Терехов.

Як повідомив голова ОВА Синєгубов, влучання зафіксували за межами міста Харків. На цю хвилину — без постраждалих. Інформація про руйнування встановлюється.

22:00 Рекрутингові центри Міністерства оборони України найбільш зараз потребують водіїв, механіків, людей, які хочуть використовувати дрони. Цивільні посади — вони великий попит мають, каже міністр оборони України Рустем Умєров.

20:00 Мешканці прикордонних територій в Україні можуть отримати допомогу щодо евакуації. Всі послуги щодо евакуації можна отримати безкоштовно.

Евакуюватися можна залишивши заявку за номером Єдиного координаційного гуманітарного центру: 0 800 339 291

19:00 Українські захисники зможуть і надалі утримувати лінію фронту у східній частині країни, зокрема у Харківській області, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

18:00 Понад дві доби триває евакуація мешканців прикордонних населених пунктів Харківської області, життю та здоров'ю яких загрожують постійні обстріли з боку російських окупантів, повідомляється в Телеграм-каналі Державної служби з надзвичайних ситуацій неділі.

"Наразі з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Чугуївського та Харківського районів області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 4500 мешканців", — йдеться у повідомленні.

16:00 На Харківщині збільшилася як "сіра зона", так і кількість населених пунктів, де точаться бої. Головне завдання зараз — стабілізувати лінію фронту, розповів голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

15:00 У Вовчанську Харківської області почались вуличні бої. Про це повідомляє командир одного з підрозділів Денис Ярославський.

14:00 Спроби російських окупантів прорвати нашу оборону зупинено, але ситуація на Харківщині загострена. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

13:00 На території Росії в ніч на 12 травня було атаковано три важливі об'єкти. За цією операцією стояло Головне управління розвідки Міноборони.

12:00 З початку наступу РФ на Харківщині 10 травня, з регіону евакуювалися 4 тисячі людей.

11:00 Станом на 11:00 у небі над Україною ворожих цілей не виявлено.

10:00 Повітряна тривога по всій Україні через зліт МіГ.

09:00 Станом на 07:30 12.05.2024

В Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні;

08:00 За добу українські захисники знищили 1260 окупантів, 22 бойові броньовані машини і 30 артсистем ворога.

07:00 Вчора пізно ввечері окупанти обстріляли з артилерії одне з сіл Червоногригорівської громади.

На щастя, обійшлося без руйнувань та постраждалих.

05:00 Повітряну тривогу оголошували у Харківській області через загрозу з боку російських терористів.

03:00 Ситуація на Харківському напрямку трохи погіршилася. Терористи захопили низку населених пунктів, які перебували у "сірій зоні". Також зараз вони намагаються наступати на н/п Глибоке, яке має стратегічне значення.

01:00 Російські терористи атакували КАБами Вовчанськ.

00:00 Ситуація у прикордонному місті Вовчанськ (Харківська область) дуже складна, а ворог обстрілює місто з реактивної та ствольної артилерії, повідомила місцева влада

Про те, що відбувалося 9 травня, читайте у матеріалі: Війна — день 806: у ЗСУ перестановки, а українські дрони йдуть на рекорди

З ситуацією в Україні за 10 травня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 807: росіяни тиснуть на фронті та готуються наступати на Харків

Інформацію за 11 травня дивіться за посиланням:Війна – день 808: бої на кордоні Харківщини та ситуація на сході України