Війна — день 808: бої на кордоні Харківщини та ситуація на сході України

Читать на русском
Автор
572
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 11 травня 2024, 23:04
Бої за Україну продовжуються. Фото Колаж "Телеграф"

Оперативно про головне за добу

Російські терористи почали давно анонсоване просування на Харківщині з боку тимчасово контрольованого російським режимом Бєлгорода. Проте поки що усі їхні успіхи – це кілька зруйнованих пустих селищ на самому кордоні та величезні втрати. На сході майже без змін – терористи продовжують активно тиснути на Часів Яр та на Покровський напрямок. ЗСУ тримають оборону. Триває 808-ма доба війни.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 11 травня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Канада візьме участь у першому Глобальному саміті миру, що відбудеться у червні у Швейцарії, заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

22:00 Збройні сили РФ протягом доби завдали 7 ракетних і 74 авіаційних ударів, здійснили 83 обстріли з РСЗВ за позиціями Сил оборони та населеними пунктами України, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

21:00 Протягом доби зафіксовано 108 бойових зіткнень, на Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 28 атак ворога, на Авдіївському – понад 20, на Куп'янському – 15, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

19:00 Протягом суботи по Вовчанську і прилеглим населеним пунктам війська РФ випустили понад 20 керованих авіабомб, вони також обстрілювали громаду з РСЗВ, артилерії та за допомогою БПЛА, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

18:00 ЗСУ збили черговий російський СУ-25.

16:00 Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 119 осіб.

Також ворог втратив 29 одиниць озброєння та військової техніки.

15:00 Дрони ГУР атакували НПЗ "Лукойла" в ніч на 11 травня.

Як зазначили наші джерела, за атакою стоїть Головне управління розвідки Міноборони. Дрони завітали на Волгоградський НПЗ, який належить ПАТ "Лукойл- Волгограднєфтєпереробка". Постраждали установки первинної переробки нафти АВТ-1 і АВТ-6.

13:00 Росія має проблеми із застосуванням авіабомб, які окупанти іноді скидають на свої території. Це створює загрозу для російського громадянського населення.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

12:00 Росіяни скинули КАБ на Херсонщину і вбили людину

В Херсонській ОВА повідомили, що російська авіація атакувала авіацією мирні населені пункти. Один з КАБів поцілив у приватний будинок в Тягинці Бериславського району.

11:00 Карта повітряних тривог. Працює РЕБ окупантів. UPD: Відбій об 11:31

09:00 На Харківщині евакуювали 1775 людей

"Наразі 1048 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 440 з Харківського, 12 з Богодухівського та 275 людей евакуювали волонтери", — зазначив голова ХОВА.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 11.05.24 орієнтовно склали

07:00 Вчора до пізнього вечора російська армія била по Нікополю дронами-камікадзе. Атакувала ще 4 рази.

Пошкоджені 2 приватні будинки та інфраструктурний об'єкт.

Загиблих і постраждалих немає.

05:00 Російські терористи кілька разів били по Харкову та передмістю ракетами та КАБами.

03:00 Російські терористи ще кілька разів обстрілювати Харків та область КАБами. У відповідь неодноразово прилетіло у Бєлгород, де повідомили про численні вибухи в різних районах міста.

01:00 Російські терористи активно обстрілюють Харків балістикою, а також кидають КАБи на Харківську область. У відповідь українські сили завдають ударів по військовим росіян біля Бєлгорода.

00:00 Російські окупанти активно ловлять прильоти. Вибухи гриміли у тимчасово окупованих Ровеньках, а також у тимчасово контрольованих російським режимом Бєлгороді та Курську.

Інформацію за 8 травня дивіться за посиланням: Війна — день 805: Росія завдала нового масованого удару і приймає загиблих окупантів у Криму

Про те, що відбувалося 9 травня, читайте у матеріалі: Війна — день 806: у ЗСУ перестановки, а українські дрони йдуть на рекорди

Із ситуацією в Україні за 10 травня можна ознайомитися у матеріалі: Війна — день 807: росіяни тиснуть на фронті та готуються наступати на Харків