Війна — день 795: росіяни продовжують просуватися на сході та атакують Україну дронами

Читать на русском
Автор
2651
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 28 квітня 2024, 23:27
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Ситуація на фронті продовжує загострюватися, що стосується східної частини України, де окупанти намагаються прорватися на Авдіївському напрямку. Зокрема біля Очеретиного ЗСУ довелося підтягувати резерви, щоб зупинити просування росіян та вибити їх із зайнятих позицій. При цьому на Заході вважають, що американської допомоги вистачить, щоби перехопити ініціативу на полі бою, але не зупинити ворожий наступ.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 28 квітня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Українські військові встановили контроль над островом Нестрига на Херсонщині, заявив головком ЗСУ Олександр Сирський.

22:00 Упродовж доби авіація Сил оборони завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу противника, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Крім того, підрозділи ракетних військ завдали поразки за 1 пунктом управління противника.

21:00 Україна працює зі США щодо укладення договору про гарантії безпеки на 10 років. Наразі вже ведеться робота над "конкретним текстом" документа, заявив президент України Володимир Зеленський.

20:00 За добу на лінії фронту на сході та півдні України було зафіксовано 112 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

19:00 Російські війська у неділю обстрілювали Нікополь та Покровську ОТГ, є пошкодження житлової інфраструктури, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

18:00 Бійці Головного управління розвідки Міноборони України знищили новітню антидронову станцію радіолокації окупантів "Реп'ях", повідомляє ГУР.

17:00 Італія передає крилаті ракети Storm Shadow Україні.

16:00 Найбільш складна ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, де продовжуються запеклі бої, заявив головком ЗСУ Олександр Сирський.

Противник на цих напрямках задіяв до чотирьох бригад, намагається розвинути наступ західніше від Авдіївки та Мар’їнки, пробиваючись до Покровська та Курахового.

Підрозділи Сил оборони України, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки, повідомив головком.

15:00 На російській нафтобазі у Калузької області стався вибух після падіння дрону. Атака БПЛА на об'єкт відбулася у ніч проти 28 квітня

13:40 Вибух у Запоріжжі! У регіоні оголошено повітряну тривогу.

12:00 28 квітня у селі Козацьке на Херсонщині російський дрон атакував цивільний автомобіль. Постраждали троє людей.

11:00 У ДТЕК показали фото атакованих електростанцій

Чотири ТЕС компанії стали цілями ворога в ніч з 26 на 27 квітня.

10:00 Цієї ночі сили ППО збили 4 ворожих "шахедів" та БпЛА невстановленого типу

09:00 Російські окупанти 27 квітня атакували Херсонську область, є влучання у житлові квартали та об’єкт критичної інфраструктури.

08:00 Втрати окупантів за минулу добу

01:00 Брянськ та тимчасово окупований російськими терористами Крим – сильні вибухи. Росіяни скаржаться на безпілотники та балістичні ракети.

00:00 У російському Брянську лунають вибухи. Повідомляється про роботу ППО з безпілотників

З ситуацією в Україні за 25 квітня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 792: росіяни нарощують тиск на фронті та місцями процвітають

Інформацію за 26 квітня дивіться за посиланням: Війна — день 793: евакуація в Києві та нове засідання "Рамштайну"

Про те, що відбувалося 27 квітня, читайте у матеріалі:Війна — день 794: росіяни масовано атакували Україну ракетами, допомога від США скоро надійде