"Треба памʼятати…": Буданов прокоментував песимістичні прогнози щодо війни

Читать на русском
Автор
633
Кирило Буданов Новина оновлена 22 квітня 2024, 14:40
Кирило Буданов. Фото twitter

Проблеми на фронті є, але вони зʼявились не за один день

Глава Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що причин, щоб дійсно вважати програш України — реальним і неминучим сценарієм немає. І реальна картинка нинішньої ситуації не містить ігнорування проблем на фронті, адже вони дійсно є.

Варто лише розуміти, що вони були й раніше, тому у песимізмі немає сенсу. Таку думку висловив очільник ГУР висловив в інтервʼю ВВС.

Кирило Буданов зауважив, що не реагує жодним чином на песимістичні прогнози та настрої, які зараз ширяться Заходом і які підхоплюють ЗМІ. Адже сенсу в них не так вже й багато.

"Послухайте, якщо ми з вами говоримо про сценарії, які розробляються, які можуть бути – так в будь-якому випадку є, скажімо так, позитивні для однієї зі сторін і негативні для другої зі сторін сценарії. Немає підстав для того, щоб вірити в стратегічний програш України. Так, якщо говорити, що все буде йти погано – ну, цілком зрозуміло, що і результат буде поганий. Проте, якщо підуть зміни на краще — а підстави вважати, що так буде, все ще є", — сказав він.

Обґрунтував свою думку Буданов тим, що проблеми на фронті не виникли за один день і навіть за місяць. Та навіть з такими складнощами Україна продовжує існувати і це вже про щось говорить.

"Так, є проблеми на фронті, але треба теж відверто казати – ці ж проблеми не сьогодні з'явилися, і не місяць тому, і навіть не три місяці тому. Це системна проблема, з якою ми стикнулися. І разом з тим треба пам'ятати, що Україна все ще існує", — сказав глава ГУР.

Також Буданов визнав, що захоплення Авдіївки можна вважати успіхом росіян. А от на удари по енергетиці Україна відповідає ударами по території РФ.

"Розумієте, вони щось десь роблять, ми десь робимо свій крок. Одні більш успішні, інші менш успішні. Питання війни вирішують не удари – а, як і в стародавні часи, поки людина з прапором не зайде на територію – нічого не зміниться. Хоч ти мільйон дронів туди відправ, хоч сто тисяч артилерійських снарядів туди поклади – допоки людина не зайде, нічого не буде", — додав розвідник.

Раніше "Телеграф" писав, що, за словами Кирила Буданова, оскільки російські терористи вже у червні цього року можуть почати великий наступ з метою захопити всю територію Донецької та Луганської областей до інавгурації нового президента США, то Україна має власний план зі зменшення російського потенціалу. Головна роль у ньому відводиться ударам безпілотників, ракетам та новим атакам російських добровольців.