Війна — день 788: росіяни збирають сили на Бахмутському напрямку і обстрілюють міста

Читать на русском
Автор
1316
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 21 квітня 2024, 23:01
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Росіяни не зменшують темпів наступу на низці напрямків, проте найактивніше вони намагаються тиснути на сході України. При цьому у ЗСУ спостерігають скупчення сил окупантів на Бахмутському напрямку, де, вочевидь, загарбники хочуть перейти канал Сіверський Донець — Донбас. Активний тиск з боку окупантів зазвичай закінчується для них серйозними втратами, через які вони змушені шукати поповнення в інших країнах, включаючи навіть африканський континент. Водночас росіяни продовжують і нескінченні обстріли мирних міст, які призводять до жертв серед мирного населення.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 21 квітня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що США та НАТО "ще не спізнилися" з новими постачаннями зброї Україні.

22:00 За добу на лінії фронту на сході та півдні України зафіксовано 65 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

21:00 У Харкові було чутно вибух. Попередньо — на околиці міста, повідомляє мер Ігор Терехов.

За інформацією, що потребує уточнення, є мінімум один постраждалий.

19:00 Російські окупанти протягом дня 8 разів атакували Нікопольський район, завдавши ударів п'ятьма дронами-камікадзе та тричі обстрілявши з артилерії, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

18:00 Представник Пентагону генерал Патрік Райдер повідомив, що США після підписання законопроєкту про військову допомогу зможуть поставити українській армії боєприпаси зі складів у Німеччині лише за кілька днів.

17:00 Українські військові вдарили по російському кораблю "Комуна" в окупованому Севастополі. Характер ушкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не спроможний, повідомив представник ВМС України Дмитро Плетенчук.

16:00 Спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що Росія намагається скористатися часом, поки Україна очікує на військову допомогу, зокрема від США.

15:00 Внаслідок ракетного удару по Одеській області постраждали 4 особи, їм надають допомогу, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

14:00 Місто Часів Яр, незважаючи на те, що його піддають комбінованій повітряній атаці, як при захопленні Авдіївки, дуже добре захищене, і російським військам вдалося досягти в цьому районі лише дуже незначного прогресу, зазначають у британській розвідці.

13:00 Російські війська 21 квітня обстріляли місто Українськ Донецької області. Одна людина загинула, ще четверо отримали поранення.

12:00 Російські пропагандисти вигадали фейк про главу ГУР Кирила Буданова. Нібито він потрапив у полон до окупантів.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI).

"Насправді, пропагандисти вже "брали у полон Буданова" — цей фейк вони тиражували ще у жовтні 2023 року", — йдеться в повідомленні.

10:00 Впродовж доби 20 квітня російські окупанти 390 разів ударили по Запорізькій області, під вогнем перебували 7 населених пунктів.

09:00 Росіяни влучили в навчальний заклад Херсонщини. Учора РФ також поцілила у заклад громадського харчування, агропромислове підприємство та газогін.

Виток газу перекрито, пожежі та загроз вже немає.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали

07:00 В Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні. В Середземному морі 7 ворожих кораблів, серед яких 3 носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет.

05:00 Повітряна тривога на сході України через активність тактичної авіації російських терористів. Пуски КАБ по Херсонській області.

03:00 Повітряних загроз в небі України немає. Не літають навіть ударні безпілотники.

01:00 Поки що без повітряних тривог. Загроз не спостерігається.

00:00 Лідер більшості в Сенаті США офіційно підтвердив, що голосування щодо виділення пакета допомоги Україні відбудеться у вівторок, 23 квітня.

Про те, що відбувалося 18 квітня, читайте у матеріалі: Війна — день 785: росіяни готуються до нового наступу, а у ЗСУ проблеми зі зброєю

Із ситуацією в Україні за 19 квітня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 786: росіяни готують нову ракетну атаку, Україна може отримати більше ППО

Інформацію за 20 квітня дивіться за посиланням: Війна — день 787: Україна чекає на рішення США про допомогу і відбиває десятки атак росіян