Війна — день 787: Україна чекає на рішення США про допомогу і відбиває десятки атак росіян

Читать на русском
Автор
1283
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 20 квітня 2024, 23:05
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Україна відбиває широкомасштабне російське вторгнення 787 днів. Сили оборони країни відбивають численні штурми російських військ на різних ділянках фронту. "Гарячіше" всього, як і раніше, на сході країни, особливо на авдіївському напрямку, де захисникам України доводиться відбивати понад два десятки ворожих атак за добу. Тяжкою залишається ситуація і на бахмутському та новопавлівському напрямках, де окупанти також здійснюють численні атаки на позиції ЗСУ. Не припиняються й атаки росіян містами та селами України.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 20 квітня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Росія продовжуватиме атакувати українські енергетичні об'єкти. Але незважаючи на російські атаки, блекауту в Україні не буде, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

22:00 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що майже з $61 млрд загального обсягу допомоги США Україні $49,9 млрд — оборонні витрати.

21:00 Палата представників США проголосувала за пакет з допомогою Україні.

20:00 Литва передала Україні чергову військову допомогу. Йдеться про тренувальний штурмовик L-39ZA "Альбатрос".

19:00 У Збройних силах України сформують окремі підрозділи для засуджених, це передбачається у законопроєкті про мобілізацію засуджених, який перебуває на розгляді Верховної Ради, заявив міністр юстиції Денис Малюська.

18:00 Внаслідок чергового ракетного удару по Одесі виникли пожежі в приватному секторі. Зруйновано житлові будинки, в одному з яких знаходилися жінка з дитиною. Їх вдалося врятувати.

Наразі відомо про двох дорослих з легкими пораненнями, вони відмовилися від госпіталізації. Постраждалу трирічну дитину ушпиталено.

16:00 Зеленський заявив, що вже найближчими місяцями Україна має вийти на підписання двосторонніх угод у сфері безпеки з такими країнами, як Сполучені Штати, країни Північної Європи, зокрема Норвегія та Швеція, а також однією з балтійських країн.

15:00 Російські війська прицільно вдарили багатоповерхівкою у Вовчанську Харківської області 20 квітня. Наразі двоє людей загинули.

14:00 Запрошення Росії на будь-який захід завжди буде спрямоване на стимулювання агресії. Москва принесе свій "русский мир" разом з погрозами та танками.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

12:00 Потужні вибухи у Дніпрі

11:00 У Херсоні пролунав потужний вибух, повідомляє керівник МВА Роман Мрочко

09:00 У ніч на 20 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області – рф., а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69. Також на південному напрямку знищено три розвідувальні БпЛА – два "Орлан-10" та один "Суперкам".

08:00 Сили оборони України продовжують нищити російських окупантів на всіх ділянках фронту. За даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

07:00 Через деградацію української ППО на фронті російська авіація підтримує послідовні і швидкі успіхи росіян на землі, в тому числі поблизу Часового Яру — ISW.

06:00 Зранку чули вибухи в Одесі

00:00 Канада протягом п’яти років передасть Україні військову допомогу на $1,16 мільярда, випливає із проєкту бюджету країни.

Інформацію за 17 квітня дивіться за посиланням: Війна — день 784: росіяни посилюють атаки у двох напрямках та штурмують підходи до ключового міста

Про те, що відбувалося 18 квітня, читайте у матеріалі: Війна — день 785: росіяни готуються до нового наступу, а у ЗСУ проблеми зі зброєю

Із ситуацією в Україні за 19 квітня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 786: росіяни готують нову ракетну атаку, Україна може отримати більше ППО