І знову розстріли: Сирський розповів про потужну спробу росіян прорватися (мапа)

Читать на русском
Автор
1078
Генштаб ЗСУ Новина оновлена 14 квітня 2024, 11:54

Реалізації планів супротивника заважає героїчна оборона наших бригад

Головком ЗСУ Олександр Сирський провів роботу поблизу Часового Яру, за який прямо зараз ведуться запеклі бої. Ворог намагається прорвати українську оборону.

Про це генерал повідомив у своєму Telegram-каналі. За його словами, вище російське військове керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

На даний момент, пояснює глава ЗСУ, ворог також зосереджує зусилля для прориву нашої оборони на захід від Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець – Донбас, оволодіння населеним пунктом Часів Яр, створення умов для подальшого просування до Краматорської агломерації. Проте реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад.

"Наші війська буквально вгризлися в землю, стримують щоденні атаки ворога. Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, у тому числі і розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії",- наголошує Сирський.

Водночас, наголошує генерал, загроза залишається актуальною. За словами Сирського, З метою адекватного реагування на дії противника та зміцнення оборони наших військ на цьому напрямку були вжиті заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.

"Головний висновок з дводенної роботи на фронті — необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника. Продовжуємо проведення організаційних заходів з упором на підвищення ефективності управління, виключення дублювання, направлення вивільнених ресурсів на забезпечення бойових частин та підрозділів.

Головна задача цих заходів ‐ нарощування боєздатності наших військ, збереження життя наших воїнів, зриву планів ворога, забезпечення підготовки резервів", — сказав він.

Як повідомляв "Телеграф", командир Окремої Президентської бригади підполковник Павло Куриленко вважає, що до літа росіяни можуть піти у потужний повномасштабний наступ. Через брак озброєння та боєприпасів Україна може втратити великі території — аж до Дніпра.