У Запорізькій області пролунали вибухи зранку: деталі (оновлено)

Читать на русском
Автор
2516
Ціль не долетіла до обласного центру Новина оновлена 11 квітня 2024, 09:15
Ціль не долетіла до обласного центру. Фото Колаж "Телеграфу"

У повітряний простір України ракети почали входити з 5-ої ранку

Росія зранку 11 квітня обстріляла українські міста ракетами. Вибухи пролунали також у Запорізькій області.

Вибухи в Запорізькій області пролунали двічі — приблизно о 5:19 та 5:53. Про небезпеку місцевих жителів попереджав голова Запорізької обласної військової адміністрації (ОВА) Іван Федоров.

UPD: Федоров повідомив, що ППО збила в області дві ракети, проте є "приліт". Ворог атакував об’єкт енергетичної інфраструктури у Запорізькому районі.

"2 ракети сили протиповітряної оборони знищили, але, на жаль, є і влучання. В Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. Деталі ще з’ясовуються. Інформація про постраждалих не надходила", — написав Федоров.

Крилата ракета направлялась до обласного центру, але вибухнула у повітрі, не долетівши до нього, про що повідомляють моніторингові канали. Наразі невідомо, що стало причиною. Під час вибуху в області над областю фіксували розвідувальний дрон.

Наразі офіційної інформації стосовно вибухів під Запоріжжям немає. Зазначимо, що вночі з 3:45 була балістична загроза для області.

Нагадаємо, вночі росіяни підняли бомбардувальники Ту-95МС, які є носіями крилатих ракет 101/55/555. Основний удар прийшовся по західних областях. Найбільше повітряних цілей летіло на Стрий (Львівщина).

Лунали також вибухи у Києвській області. Ворог з бомбардувальників Міг-31К запустив ракети Х-47М2 "Кинджал". За попередніми даними, усі знищені.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Харкові пролунали вибухи зранку 11 квітня. Гучно було й в області.