Війна — день 768: росіяни "буксують" на фронті, але продовжують бомбардування міст

Читать на русском
Автор
1664
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 02 квітня 2024, 00:04
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти ведуть наступ на сході України з особливою увагою на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, проте бойові зіткнення продовжуються по всій лінії фронту. При цьому у ВСУ зазначають, що загрози росіян знову піти на Харків хоч і не можна повністю ігнорувати, проте зараз у них немає необхідних для цього ресурсів і сил, тому у своєму безсиллі вони продовжують піддавати місто безглуздим авіаударам, через що пошкодження завдаються цивільним об’єктам.. Також страждають і інші віддалені від лінії фронту міста, які окупанти кошмарять дронами та ракетами.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 1 квітня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Росія значно посилила свій інформаційний вплив у Європі. Дезінформаційні кампанії, спрямовані на підрив підтримки України, останнім часом стають дедалі масштабнішими, майстернішими та непомітнішими, заявив керівник департаменту культури та комунікацій Міністерства закордонних справ Німеччини Ральф Бесте.

22:00 Внаслідок ворожої атаки у Кривому Розі є постраждала, повідомив голова Дніпропетровської ОВ Лисак.

Уламки заліза поранили 42-річну жінку. Вона перебуває у лікарні.

Зайнялася лісосмуга. У будинку неподалік вибухової хвилі вибиті вікна.

21:00 Протягом доби відбулося 61 бойове зіткнення, Сили оборони України за минулу добу відобразили атаки та штурми російських окупантів на лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському, горіхівському та херсонському напрямках, при цьому на куп'янському напрямі ворог наступник , повідомляє Генштаб ЗСУ.

20:00 Українські захисники збили російський безпілотний літальний апарат "Форпост" над Чорним морем, повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

19:00 Російські окупанти у понеділок обстріляли місто Нікополь та територію Мирівської громади Нікопольського району Дніпропетровської області.

"Пошкоджено приватний будинок та гараж. Люди вціліли", — повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

18:00 Сили протиповітряної оборони 1 квітня збили керовану авіаційну ракету Х-59 над Криворізьким районом.

17:00 СБУ затримала у Києві колаборанта, який постачав росіян будматеріалами для виробництва "зубів дракона"

Фігурантом виявився власник кількох підприємств у Бердянську.

16:00 На нараді у Зеленського прийнято рішення про спрощення процедури закупівлі дронів та нарощування виробництва снарядів

15:10 В окупованому Старобільську підірвали автомобіль колаборанта "ЛНР" Валерія Чайки. Він обіймав посаду "заступника голови Центру з обслуговування освітніх організацій ЛНР". Загинув дома.

14:00 Незважаючи на перебування ворожих кораблів у пунктах базування, ракетна загроза з моря нікуди не поділася — загальна готовність ракетоносіїв у противника залишається високою, повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

13:00 Російська ракета Х-101 не долетіла до України й впала в Саратовській області РФ, — місцеві пабліки

У мережі пишуть, що бойова частина снаряду вибухнула в повітрі, а уламки впали, зокрема, у 400 метрах від житлового будинку в Красноармєйську. Натомість деякі росЗМІ написали, що це "український дрон".

12:00 Високовольтну підстанцію в Запорізькій області атакував ворожий БпЛА: пошкоджене обладнання

Наскільки сильні ураження — в Міненерго не повідомляють. Наразі в області без енергопостачання залишаються 3,7 тис. абонентів.

11:00 У Дніпрі місцевий житель під час прогулянки виявив фрагмент, схожий на нерозірвану крилату ракету "Калібр". Про знахідку чоловік повідомив до ДСНС.

Зазначається, що на місце прибули рятувальники. Безпечні залишки від ракети вони передали співробітникам Національної Поліції.

10:00 Повідомляють про вибух у Харкові

09:00 31 березня о 22:28 у м. Харків внаслідок обстрілу КАБ горіли два автобуси, вантажний автомобіль та легковий автомобіль. Частково зруйновано будівлю освітньої установи, пошкоджено дах гуртожитку та житловий будинок. Постраждалих немає.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.04.24 (орієнтовно)

07:00 Вночі російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши три БПЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони України два ударних БПЛА було знищено.

05:00 Повітряну тривогу оголошували на Харківщині. Станом на зараз – без повітряних тривог.

03:00 Оголошувалася повітряна тривога для східних регіонів через загрозу балістики. Краматорський район Донецької області був під обстрілом, попередньо з С-300.

01:00 Повітряну тривогу дали у східних регіонах. Загроза нальоту ударних БПЛА терористів.

00:00 Увечері росіяни скинули авіабомбу на Шевченківський район Харкова. Згідно із заявою мера, вибух було чутно у центральній частині міста

Про те, що відбувалося 29 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 765: російські терористи продовжують терор українських міст з повітря

Із ситуацією в Україні за 30 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 766: Україна відновлює енергосистему та розмірковує про можливий наступ

Інформацію за 31 березня дивіться за посиланням: Війна — день 767: загарбники просуваються під Авдіївкою і нещадно бомбардують Україну