Удар по Харкову: росіяни влучили у житловий квартал, є загиблий та багато поранених, серед них діти – всі подробиці

Читать на русском
Автор
3376
Удар по Харкову: росіяни влучили у житловий квартал, є загиблий та багато поранених, серед них діти – всі подробиці Новина оновлена 27 березня 2024, 18:29

Постраждалих понад 10 осіб

Російські окупанти знову обстріляли Харків. Над містом здіймається дим.

Про це повідомляє місцева влада. Мер міста Терехов повідомив про приліт.

При цьому в місцевих Telegram каналах вже публікують фото диму від прильоту. За їхніми попередніми даними, окупанти атакували авіабомбою, що коригується.

18:20 Кількість поранених зросла до 19 осіб — ОВА.

17:45 За оновленими даними, внаслідок прильоту частково зруйновано дві п'ятиповерхівки, лікувальний заклад, адмінбудівлю, місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджено будівлю навчального закладу. Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок. Потерпілим дітям від 3 місяців до 9 років. У постраждалих поранення легкого чи середнього характеру. Загиблий був цивільним чоловіком.

"Обстріл житлових будинків, ймовірно, здійснений боєприпасом УМПБ Д-30. Він досить потужний, за силою вибуху – середнє між авіабомбою та ракетою. Боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Застосовують як з літака, так і з РСЗВ" Смерч". Остаточна інформація після експертизи", — повідомляє ОВА.

17:30 Авіацію для удару по житлових кварталах Харкова росіяни не використали вже два роки. Ці два удари стали першими за цей час – розповіли у ГУНП Харківської області та опублікували фото з місця подій.

17:20 Наймолодшому потерпілому лише 3 місяці — прокуратура.

17:10 Пошкодження отримали два п'ятиповерхові будинки та один чотириповерховий. Також постраждали 3 автомобілі — ДСНС.

17:01 Місцеві пабліки припускають, що ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, виготовлений на базі ФАБ-250.

"Два прильоти — перше влучання по загальноосвітній школі, друге прямо серед житлових будинків".

17:00 За попередніми даними, сьогодні ворог вперше по Харкову завдав удару саме керованого боєприпасу великого калібру — ОВА;

16:55 Кількість постраждалих знову зросла. Тепер їх 16 – Терехов;

16:50 Приліт був по дитячому майданчику між двома багатоповерхівками. Вибуховою хвилею обірвало фасади та балкони щонайменше у двох будинках. Поблизу одного з під'їздів — тіло загиблої людини – кореспондент Суспільного;

16:46 Обхід потерпілих будинків триває — влада;

16:45 Кількість постраждалих зросла до 12 – мер Терехов;

16:38 Кількість постраждалих збільшилася до 10 і може ще збільшитися. Серед поранених 4 дитини – ОВА;

16:31 Наразі відомо про одного загиблого та шістьох поранених. Постраждалі перебувають у тяжкому стані;

"Сильно пошкоджені пʼятиповерхові будинки, де жили люди. Також постраждав інститут невідкладної хірургії. Чим агресор наносив удар по мирним мешканцям Харкова наразі встановлюється",- мер Терехов.

16:20 Тип зброї, якою атакували Харків, поки що офіційно не встановлений, але, попередньо, моніторингові канали говорять про КАБи;

Такої думки дотримується і бригадний генерал юстиції Сергій Мельник.

16:13 Ударів було два. Обидва по цивільній інфраструктурі. На місці вже працюють рятувальні служби – ОВА;

16:12 На жаль, інформація про приліт підтвердилася офіційно. І, на жаль, це був удар по житловому багатоквартирному будинку. Є загиблі та поранені.

"Це черговий акт кривавого терору проти українців", — коментує мер.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що таке КАБ, яким вдарили по Харкову та чому це погана новина.