Війна — день 753: окупанти продовжують терор, але Україна має свою ударну силу в небі

Читать на русском
Автор
2594
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 17 березня 2024, 23:02
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують наступальні дії, щоб спробувати дестабілізувати українську лінію оборони, проте аналітики зазначають, що, ймовірно, їм незабаром доведеться призупинити їх через початок періоду несприятливої погоди. Втім, за їхніми словами, штурми з використанням піхоти не зупинятимуться, оскільки РФ спробує максимально отримати вигоду з нестачі боєприпасів у бійців ЗСУ. Водночас Україна теж не планує мовчки зазнавати ударів і завдяки далекобійним дронам вже почала виводити з ладу російські НПЗ.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 17 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Ворожі дрони в Хмельницькій області та Кирівоградській курсом на Полтавщину. В Кривому Розі були вибухи.

22:00 У селищі Велика Писарівка Сумської області внаслідок сьогоднішнього бомбардування по центру населеного пункту загинула людина. Ще один місцевий житель отримав поранення.

21:00 У Конотопі Сумської області два прильоти по об'єктам інфраструктури, заявив мер міста Артем Семеніхін.

20:00 Зеленський у вечірньому зверненні подякував військовим, країнам Заходу за пакети підтримки, Макрону, а також назвав вибори в Росії нелігитимними.

19:00 Внаслідок ракетного удару по Миколаєву загинула одна людина, ще шість постраждали, серед них дитина.

Україна під атакою дронів, в повітряному просторі одразу кілька груп ворожих безпілотників.

18:00 Ворог повторив в Миколаєві тактику, яку використовував в Одесі, — ударив однією ракетою, а через кілька хвилин вдарив ще раз в те саме місце. Внаслідок ракетної атаки в районі пошкоджено житлові будинки, цивільні автомобілі. Вже відомо щонайменше про 5 поранених місцевих мешканцях.

Ворог завдав два удари по інфраструктурі міста Суми. На місці прильотів працюють всі необхідні служби. Наслідки атаки ворога уточнюються.

17:00 У невизнаному Придністров'ї заявили про атаку на військову базу — там стався вибух, після якого почалася пожежа. Попередньо, по військовій частині вдарив дрон-камікадзе.

16:00 Росія заявила про збиття гелікоптера Black Hawk, — в Головному управлінні розвідки України це назвали фейком.

15:25 У Миколаєві два прильоти балістикою, п'ятеро поранених, пошкоджені приватні будинки.

15:00 Міністр оборони РФ Сергій Шойгу приїхав до окупованого Криму, де на командному пункті Чорноморського флоту заслухав доповіді командування флоту, а також радив, як захищатися від українських атак.

14:00 Пишуть про вибухи у Миколаєві

13:00 Росія зранку вдарила по Нікополю двома дронами-камікадзе

Голова Дніпропетровської ОВА заявив, що удар був по заправці. Постраждали троє чоловіків. 32, 43 та 67 років.

Пошкоджені обладнання АЗС і вантажний автомобіль.

12:00 В Сумській області прикордонники разом з бійцями Сил оборони завадили трьом спробам проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) вглиб України.

11:00 Московські аеропорти 17 березня ввели обмеження на польоти. Цьому передували нічні вибухи.

09:00 Вибухи пролунали у місті Охтирка Сумської області зранку 17 березня. В області оголошена повітряна тривога.

Як повідомляють місцеві жителі, у місті зникло світло.

08:00 Вночі ворог вчергове атакував Одещину ударними безпілотниками

Росіяни випустили "шахеди" з тимчасово окупованого Криму. Протягом трьох годин тривала напружена бойова робота сил ППО: безпілотники заходили з акваторії Чорного моря та маневрували між житлових будинків і в промислових кварталах Одеси.

Наші бійці сил протиповітряної оборони знищили 13 безпілотних літальних апаратів типу "Shahed-131/136" в небі над Одещиною.

На жаль, не вдалось уникнути влучань. В Одеському районі пошкоджено два законсервованих агропідприємства. Там спалахнули пожежі, сталися руйнування промислових будівель. Пожежі оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

07:00 Cвіжі дані про втрати ворога

05:00 Українські безпілотники вже навідалися й до Москви. Російська влада повідомила про нібито збиття кількох БПЛА.

03:00 В Росії черговий НПЗ, схоже за все, виведено з ладу. У Слов'янську-на-Кубані вирує потужна пожежа на місцевому нафтопереробному заводі після удару безпілотників.

01:00 Над Одесою фіксуються російські ударні безпілотники, працює протиповітряна оборона.

00:00 Окупанти запустили БПЛА у бік Одеси з Чорного моря, у мережі пишуть про те, що біля міста чули вибухи.

Про те, що відбувалося 14 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 750: вибухи та бої під Білгородом та збройові заводи Німеччини в Україні

З ситуацією в Україні за 15 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 751: напружена ситуація на кордонах та ракетний удар по Одесі

Інформацію за 16 березня дивіться за посиланням: Війна — день 752: в Одесі оголошено день жалоби, в Росії бої у двох областях