Там, де не справляється артилерія: на якому напрямку бійці ЗСУ частіше страждають від хімічної зброї РФ

Читать на русском
Автор
Там, де не справляється артилерія: на якому напрямку бійці ЗСУ частіше страждають від хімічної зброї РФ Новина оновлена 10 березня 2024, 15:46

Використання таких боєприпасів порушує положення Конвенції про заборону хімічної зброї, яку підписували росіяни

Російські окупанти продовжують активно застосовувати хімічну зброю на полі бою, а найчастіше вона використовується на Запорізькому напрямку. Лише за останній тиждень було зафіксовано 50 застосувань таких боєприпасів.

Як розповів спікер оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі єдиного марафону новин, йдеться про застосування задушливо-сльозогінного газу на кшталт хлорпікрину.

"Лише за вчорашню добу зафіксовано 15 таких скидів боєприпасів, і майже всі вони у смузі оборони на Запорізькому напрямку", — сказав він.

За його словами, переважно для доставки газових гранат використовуються безпілотники. Росіяни використовують хімічну зброю у випадках коли не можуть взяти укріплення ЗСУ з використанням "класичних" методів, на кшталт артилерійських ударів та FPV-дронів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що росіяни почали частіше використовувати хімічну зброю. З початку 2024 року було зафіксовано та задокументовано 346 атак із його застосуванням. Усього ж з початку вторгнення таких боєприпасів було скинуто понад тисячу.