Війна — день 746: загарбники прориваються на сході та обстрілюють українські міста

Читать на русском
Автор
3674
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 10 березня 2024, 23:08
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Окупанти продовжують тиснути на низці напрямків. На півдні загарбники намагаються промацати оборону ЗСУ, а найскладніші бої продовжуються на східному фронті, де мають невеликі поступи. Вже стали традиційними нічні запуски дронів та ракет, які росіяни здійснюють по цивільних об’єктах, через що список загиблих мирних українців продовжує зростати. Водночас українські захисники також відповідають ударами по глибокому російському тилу, виводячи з ладу ключові для військової машини Кремля об’єкти.

У цьому матеріалі Телеграф розповідає про головні події в Україні та світі 10 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 З початку березня росіяни направили в Україну 175 "Шахедів", 151 із них було збито, сказав у відеозверненні в неділю президент України Володимир Зеленський.

22:00 Українська авіація за добу завдала 10 ударів по локаціях ворога, ракетники знищили російську станцію РЕБ та два засоби ППО, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

20:00 Протягом доби відбулося 53 бойові зіткнення, зокрема на Новопавлівському напрямку було відбито 18 атак російських військ, на Авдіївському – 14, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

19:00 У Херсоні лунають вибухи, армія РФ атакує з тимчасово окупованого лівого берега, повідомляє голова МВА Роман Мрочко.

17:00 Російські війська почали частіше використовувати на фронті хімічну зброю. За добу зафіксували 15 таких випадків, повідомляє речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій.

16:00 Росіяни обстріляли Антонівку Херсонської міської громади, внаслідок чого постраждав 54-річний чоловік, повідомляє голова МВА Роман Мрочко.

15:00 Російські війська вночі атакували Добропілля "шахедами" – рятувальники дістали з-під завалів будинку тіла двох людей.

Також зранку армія РФ обстріляла з артилерії Часів Яр – там загинув 66-річний чоловік, повідомив голова ОВА Вадим Філашкін.

У Мирнограді кількість постраждалих через російський ракетний удар зросла до 12 поранених

14:00 США та Японія обговорюють співпрацю у сфері оборони, щоб допомогти Україні. Йдеться про постачання боєприпасів та ремонт техніки, пише Bloomberg.

12:00 Росіяни тримають у портах окупованого Криму мінімум військових кораблів. Там базуються лише судна, які окупанти вважають не такими цінними.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

11:00 Польські фермери розблокували пункт пропуску "Краківець". Але у чергах на польсько-українському кордоні стоять близько 1700 вантажівок.

09:00 З'явилися фото наслідків ворожої атаки на Одещину

В Одеському районі було влучання у промисловий об'єкт, пошкоджена будівля.

Фото: Сили оборони півдня України

08:00 ЗСУ ліквідували ще 900 російських окупантів

Також було знищено 19 ворожих танків, 27 ББМ, 38 артсистем, 3 РСЗВ, 2 засоби ППО, 41 БпЛА.

Втрати армії РФ від початку вторгнення — 424 060 осіб.

07:00 35 із 39 ударних БПЛА знищено над Україною вночі

03:00 Повітряну тривогу оголошено у східних та південних областях України через загрозу балістики з боку російських терористів. Донеччина під обстрілом, попередньо – С-300.

01:00 Російські безпілотники фіксуються на Київщині, Вінничині, на Кіровоградщині та Черкащині, та Дніпропетровщині. Йде бойова робота.

00:00 Окупанти запустили кілька груп безпілотників із південних областей у бік Одеси, західних та східних областей.

Інформацію за 7 березня лютого дивіться за посиланням: Війна — день 743: росіяни тиснуть у Донецькій області, але сповільнилися під Куп’янськом

Про те, що відбувалося 8 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 744: увесь світ об’єднався для ЗСУ, а українці обговорюють нову роботу Залужного

Із ситуацією в Україні за 6 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 745: Україна скоро отримає снаряди, ситуація на фронті вирівнюється