Війна — день 745: Україна скоро отримає снаряди, ситуація на фронті вирівнюється

Читать на русском
Автор
3341
Настав новий день спротиву російським окупантам Новина оновлена 09 березня 2024, 23:01
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото Колаж "Телеграфу"

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі 9 березня 2024 року. Війна проти російських окупантів йде вже 745-й день. Росіяни намагаються прориватися на сході та півдні, але зазнають великих втрат. Тим часом, схоже, скоро українська артилерія зможе стріляти більше та ефективніше, ніж зараз – почнуть прибувати снаряди.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 8 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 1005 кораблів вийшли з українських чорноморських портів, доставивши на світові ринки майже 30 мільйонів тонн вантажу, включно з зерном, повідомила пані посол США в Україні Бріджит Брінк.

22:00 Одна людина загинула і четверо поранені внаслідок артилерійського обстрілу російськими військами населених пунктів Донецької області, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

21:00 На наступному тижні законопроєкт про мобілізацію засуджених та ув'язнених буде зареєстрований у Верховній Раді — Малюська.

20:00 Протягом доби сталося 58 бойових зіткнень, на Новопавлівському напрямку Сили оборони відбили понад 20 атак противника, повідомляє Генштаб Збройних сил України.

19:00 Російські війська вдень 14 разів обстріляли Нікопольський район дронами-камікадзе та артилерією, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

18:00 Франція створює альянс країн, які готові розмістити свої війська в Україні, заявив глава МЗС Франції Стефан Сежурне, пишуть ЗМІ.

17:00 Російські окупанти близько 12:07 обстріляли Семенівську громаду Чернігівської області, потрапивши домогосподарством, повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

"Внаслідок вибуху обрушилася стеля льоху, де знаходився 51-річний чоловік. Йому травмувало ноги", — написав Чаус.

16:00 Минулої доби в зоні відповідальності оперативно-стратегічним угрупованням військ "Таврія" сталося 45 бойових зіткнень, що склало дві третини боїв всього російсько-українського фронту, повідомив командувач ОСУВ Олександр Тарнавський.

Загальні втрати противника за добу склали: 346 осіб особового складу (убитими та пораненими) та 61 одиницю озброєнь та військової техніки, крім БпЛА.

15:00 Українські військові укріплюють та намагаються розширити плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Як зазначається, на півдні України триває контрбатарейна боротьба. Протягом останньої доби росіяни не проводили штурмових дій, але обстрілювали з артилерії та мінометів, зокрема в районі Кринок на лівому березі Херсонської області

14:00 20-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться на однойменній базі в Німеччині 19 березня. Міністр оборони США Ллойд Остін запросив міністрів та військових посадовців з усього світу, щоб обговорити кризу й безпекові проблеми нашої держави.

13:00 Російські терористи обстріляли Часів Яр та Очеретине Донецької області. Внаслідок ударів загинув чоловік.

11:00 Українські прикордонники отримали від польської сторони інформацію, що фермери нібито планують тимчасово розблокувати рух в напрямку пункту пропуску "Краківець" на кордоні.

10:00 У ніч на 9 березня 2024 року противник атакував 15-ма ударними безпілотниками типу "Shahed" (райони пусків Чауда – Крим., Приморсько-Ахтарськ – рф.).

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено 12 "шахедів" у межах Дніпропетровської, Донецької та Полтавської областей.

09:00 Такий вигляд має пошкоджений ракетним ударом будинок у Херсоні

Нагадаю, що обстріл стався вчора близько 21:40. Акуботравму отримав 7-річний хлопчик. Рятувальники також деблокували літнє подружжя зі зруйнованої багатоповерхівки.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.03.24 (орієнтовно)

05:00 Окрім Таганрога, вибухи лунали у російському Курську. Куди там прилетіло – поки що невідомо.

03:00 В гості до Таганрога в Росії завітала летуча демократія. Попередньо, прилетіло по державному підприємству імені Берієва, яке займається літаками.

01:00 Повітряних тривог немає.

00:00 Зараз безпілотників немає. До цього російські терористи намагалися атакувати БПЛА Кривий Ріг, повідомляли про вибухи.

Із ситуацією в Україні за 6 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 742: росіяни тиснуть на кількох напрямках і масово атакують "шахедами"

Інформацію за 7 березня лютого дивіться за посиланням: Війна — день 743: росіяни тиснуть у Донецькій області, але сповільнилися під Куп’янськом

Про те, що відбувалося 8 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 744: весь світ об’єднався для ЗСУ, а українці обговорюють нову роботу Залужного