Не вʼяжеться з пропагандою РФ: у ГУР розповіли, скільки тіл привезли до моргу після авіатрощі Іл-76

Читать на русском
Автор
1444
На місце падіння літака зʼїхалось чимало служб РФ
На місце падіння літака зʼїхалось чимало служб РФ. Фото росЗМІ

Не дарма рятувальників швиденько прогнали звідти?

Після того, як російський Іл-76 впав у Бєлгородській області, до моргу привезли лише пʼять тіл. Що відповідає кількості членів екіпажу.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у інтерв'ю Радіо Свобода. За його словами, представників Міністерства з надзвичайних справ РФ "фактично вигнали" з місця падіння співробітники Федеральної служби безпеки та російські військові.

"Представники російського МНС, які приїхали на місце події, були фактично вигнані представниками ФСБ і військовими, і їм не дали можливість здійснити згідно з протоколом огляд місця і локалізацію цієї трощі", – зазначив Юсов.

Він також зауважив, що на відео з місця авіатрощі не видно решток людських тіл.

Видно решти лише одного тіла

Представник ГУР повідомив, що згідно з агентурними даними в день падіння літака до бєлгородського моргу потрапило лише п'ять тіл – це число відповідає кількості особового складу екіпажу Іл-76.

Слідчий комітет на місці авіатрощі

Зазначимо, що ЗМІ зʼясували, хто був на борту літака Іл-76 з членів екіпажу. Журналісти використали списки ГУР, у яких містились дані осіб, які займаються перевезенням зброї та боєприпасів. До того ж родичі трьох членів екіпажу літака підтвердили їхню загибель, інформація про решту залишається непідтвердженою.

ГУР прокоментувало подальший обмін полоненими

В ефірі телемарафону Андрій Юсов розповів, що у середу, 24 січня, мав відбутися ювілейний – 50 обмін полоненими. Україна надалі працюватиме над тим, щоб такі обміни тривали, але це двосторонній процес.

"Україна зацікавлена у тому, щоб повертати своїх захисників, ми можемо і будемо віддавати полонених росіян. Однак для цього Росія має не грати в інформаційні пропагандистські ігри, а працювати над виконанням міжнародного гуманітарного права", — наголосив Юсов.

Раніше "Телеграф" писав, що представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що на борту Іл-76, який впав у Бєлгородській області, мали летіти військово-політичні VIP-персони Росії.