У Росії поряд з Україною впав військовий літак, пишуть про десятки загиблих: фото і відео

Читать на русском
Автор
2016
Іл-76 Новина оновлена 24 січня 2024, 11:13
Іл-76. Фото росЗМІ

Орієнтовна вартість літака — 27 мільйонів доларів

У Корочанському районі Бєлгородської області 24 січня впав російський військово-транспортний літак Іл-76. За попередніми даними, усі 63 особи, які перебували на борту, загинули.

"Зараз на місці працюють слідча група та співробітники МНС. Змінив свій робочий графік і виїхав у район. Усі подробиці пізніше", — написав голова Бєлгородської області В’ячеслав Гладков раніше.

Корочанський район на карті

Російські канали публікують перші фото з аварії Іл-76. Попередньо загинули 74 людини.

Джерела УП у Збройних силах стверджують, що літак перевозив ракети С-300, якими росіяни обстрілюють Харківську область.

У Міноборони України не можуть підтвердити, що літак збили українські Сили оборони, оскільки "ще з'ясовують інформацію", повідомляє "Суспільне".

Міноборони РФ заявило, що на борту Іл-76 нібито перебували 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну, 6 членів екіпажу літака та троє супроводжуючих. Однак, як відомо, російська влада регулярно подає спотворену інформацію, тому реальна картина може кардинально відрізнятися від їхніх заяв, сподіваємося на це. Тим більше в цьому сумніваються навіть пропагандисти.

Довідково: Іл-76 — російський важкий військово-транспортний літак, призначений для транспортування техніки та вантажів різного призначення. Літак здатний доставляти, залежно від модифікації, вантажі максимальною масою 28-60 т на відстань 3600-4200 км з крейсерською швидкістю 770-800 км/год.

Як повідомляв "Телеграф", 14 січня ЗСУ збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 та пошкодили повітряний командний пункт Іл-22М. На А-50 загинув весь екіпаж, а серед тих, хто перебував на борту Іл-22М, також є втрати.