Війна — день 693: обстріл Одеси та Харкова, окупанти атакують під Лиманом

Читать на русском
Автор
2669
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Україна продовжує відбивати повномасштабне російське вторгнення, а на східній ділянці фронту різко побільшало російських атак. Так окрім "гарячих" Авдіївки та Мар’їнки окупанти посилили тиск ще й на Лиманському напрямі. Влада України ж визнає, що 2024 рік стане для нашої країни вирішальним, але зауважує, що амбіції російського диктатора приречені на провал.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 17 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Два вибухи пролунали у Чугуєві під час останньої повітряної тривоги. Нині екстрені служби оглядають місця влучань, повідомила міська голова Галина Мінаєва.

22:00 Канада звернулася до Сполучених Штатів Америки з проханням якнайшвидше передати Україні зенітний ракетний комплекс NASAMS, який замовили ще навесні минулого року.

21:00 Російські війська запустили на територію України для атаки дрони-камікадзе сьогодні ввечері. У деяких областях оголошено повітряну тривогу.

Міністерство оборони України розірвало останній контракт із львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем. Також було подано заяву до Державного бюро розслідувань.

20:00 У парламенті Німеччини провалили голосування щодо надання Україні крилатих ракет Taurus. "За" проголосували 178 депутатів, а "проти" — 485

17:00 Армія РФ вдарила по Бериславу. Троє постраждалих.

У 60-річної жінки вибухова травма та поранення голови. Такі ж поранення одержав її чоловік, віком 62 роки. Подружжя знаходилося у власному будинку під час атаки.

Вибухову травму та поранення руки дістав 54-річний чоловік.

16:00 Телеграм-канали повідомляють про вибухи у Саках, що в окупованому Криму.

15:00 Цієї ночі українські захисники успішно застосували саморобну систему протиповітряної оборони. Знищили "Шахед" на відстані 9 кілометрів, повідомив голова Мінстратегпрому Олександр Камишин.

Ймовірно, йдеться про проєкт FrankenSAM.

14:00 Німеччина передала Україні новий пакет воєнної допомоги. До нього ввійшли:

  • боєприпаси для танків Leopard 1A5;
  • 25 безпілотників-розвідників RQ-35 Heidrun;
  • 8 бронетранспортерів;
  • 16 паливозаправників Mercedes-Benz Zetros;
  • 5 автомобілів для прикордонників;
  • 3 цивільні автомобілі;
  • 50 терміналів зв'язку SatCom;
  • 500 світлодіодних ламп;
  • матеріали для знешкодження вибухових боєприпасів;
  • майже 2 тисячі бойових шоломів M92.

Також в уряді Німеччини зазначили, що новий пакет допомоги містить 20 бойових машин піхоти Marder та 15 самохідних зенітних установок Gepard.

13:00 Минулої доби на Таврійському напрямку наші воїни знищили 29 одиниць техніки ворога. Втрати ворога за добу становили 368 осіб. Росіяни продовжують піхотні атаки за підтримки бронетехніки та авіації.

12:00 Херсон вкотре опинився під обстрілом російської артилерії. За даними місцевої влади, через удари по місту є певні перебої з електропостачанням. Про ймовірних жертв не повідомлялося.

11:00 В Україні оголошена масштабна повітряна тривога. Причина — зліт у Росії літака МіГ-31К.

10:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою щодо ліквідованих російських окупантів на фронті в Україні:

Втрати армії РФ в Україні 17.01.2024
Втрати армії РФ в Україні 17.01.2024

9:00 Такими є наслідки нічного обстрілу Харкова. На місці подій побував кореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов.

8:00 За останню добу на фронті відбулося 98 бойових зіткнень, повідомляють у Генштабі ЗСУ. Найактивнішими, як і раніше, залишаються Авдіївський, Мар'їнський і Лиманський напрямки.

7:00 Повітряні Сили ЗСУ відзвітували про наслідки нічної атаки ворога. У небі над Україною вдалося збити практично всі ворожі цілі.

6:00 У Силах оборони півдня і ДСНС в Одеській області показали наслідки російських ударів по Одесі. Уже відомо про щонайменше трьох поранених.

3:00 Внаслідок обстрілу Одеси 62-річний чоловік отримав осколкові поранення

2:00 В Одесі чули вибухи після атаки дронів, повідомляється про пожежу та постраждалих.

1:00 Окупанти запустили БПЛА у бік Миколаєва, в області оголошено тривогу

00:00 Внаслідок російського удару по Харкову постраждали 17 мирних мешканців та було пошкоджено не менше 10 житлових будинків. Ракетні удари припали на триповерховий будинок та проїжджу частину.

Інформацію за 14 січня дивіться за посиланням: Війна — день 690: росіяни намагаються виснажити ЗСУ, роблячи десятки штурмів на всіх напрямках

Про те, що відбувалося 15 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 691: ЗСУ успішно збили два російські літаки у Приазов’ї

Що було в Україні 16 січня — читайте за посиланням: Війна — день 692: окупанти збільшують кількість атак на сході та півдні