Війна — день 690: росіяни намагаються виснажити ЗСУ, роблячи десятки штурмів на всіх напрямках

Читать на русском
Автор
3057
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Росіяни продовжують активно намагатися атакувати українські позиції по всій лінії фронту, що не призводить до якихось територіальних поступів, але має виснажити сили українських військових. Найбільш активні окупанти на напрямках Авдіївки та Мар’їнки, де ЗСУ щодня відбивають десятки атак. Втім, за оцінкою експертів, ситуація у 2024 році істотно не зміниться, оскільки війна перейшла в стадію позиційної боротьби.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 14 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 За непідтвердженими поки що даними, над Азовським морем в районі Бердянська було збито російський ДРЛВ "А-50" і підбито ІЛ-22.

22:00 Авіація Сил оборони минулої доби завдала ударів по 4 районах із живою силою і технікою російських окупантів, ракетні війська — по 3, також знищено один засіб ППО і два склади з боєприпасами, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

21:00 Протягом доби відбулося 86 бойових зіткнень, найактивніші дії велися на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, а також на Запорізькому та на плацдармі лівобережжя Дніпра, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

19:00 Місцеві громади та приватні компанії можуть закуповувати засоби РЕБ у цивільних виробників для протидії ворожим ракетам і дронам, заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

18:00 Сили Повітряного командування "Схід" знищили ворожу ракету над Криворізьким районом, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

17:00 Російські війська зруйнували зерносховище та будівлю для обробки зерна у Вовчанську (Харківська обл.) – знищено врожай та зруйновано приміщення, повідомив начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

15:00 Естонія не висилатиме мобілізаційного віку українських чоловіків, що прибули до країни, — прем'єр-міністр країни Кая Каллас.

14:00 Кількість окупаційних військ у районі Авдіївки не змінилася. Загарбники тримають на цьому напрямку близько 40 тисяч солдатів.

Про це йшлося в промові Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олександра Штупуна в ефірі телемарафону.

13:00 Двома керованими авіабомбами армія РФ зруйнувала два ангари з зерном та будівлю для його обробки ввечері 13 січня у Вовчанську, повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов

12:00 У Кабміні розповіли, яке озброєння виробляти спільно з партнерами найважче

"Найважче йде виробництво боєприпасів артилерійських, тому що дефіцитна позиція глобально у світі. Компоненти для її виробництва, а саме вибухова речовина та порох є дефіцитними позиціями у світі", — сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин.

Міністр зазначив, мова йде про дефіцит не лише в Україні, а також про ЄС та США.

11:00 Вночі, після чергового російського обстрілу по Херсону, з-під завалів житлового будинку рятувальники деблокували чоловіка.

10:00 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою кілька днів працювали в зонах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ "Таврія" та "Одеса".

09:00 Станом на ранок, 14 січня, Російська Федерація утримує в Чорному морі 11 кораблів. Таку кількість можна пояснити ймовірним початком навчань.

08:00 За добу ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів

07:00 У більшості областей України оголошували повітряну тривогу через загрозу балістики. На щастя, все пройшло тихо.

05:00 Повітряних загроз немає, запуски БПЛА не фіксувалися. Стратегічна авіація неактивна.

03:00 Оголошували повітряну тривогу у Запорізькій та Дніпропетровській областях через активність тактичної авіації терористів.

01:00 На Харківщині оголосили повітряну тривогу через загрозу з боку російських терористів.

00:00 Окупанти обстріляли село Садове на Херсонщині, через що поранення отримав 60-річний чоловік.

Інформацію за 11 січня дивіться за посиланням: Війна — день 687: росіяни тиснуть на трьох напрямках та шукають нові способи тероризувати українців

Про те, що відбувалося 12 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 688: найспокійніша ніч за довгий час та візит Ріші Сунака

Що було в Україні 13 січня — читайте за посиланням: Війна — день 689: Україна уклала історичну угоду, а Росія атакувала Київ дронами