У січні буде нове вторгнення на Харківщину? Полковник ЗСУ відповів на гучну статтю західних ЗМІ

Читать на русском
Автор
1049
Чи можуть окупанти розпочати нове вторгнення на Харківщину
Чи можуть окупанти розпочати нове вторгнення на Харківщину. Фото Колаж "Телеграфу"

Частину російських сил буквально розмазана вздовж кордону з нашими Чернігівською, Сумською та Харківською областями

Західні ЗМІ наробили галасу статтею, в якій йшлося про можливий повторний наступ росіян на Харківщину, але насправді не варто переживати з цього приводу. Говорити, що ворог сконцентрував серйозні ресурси для вторгнення, говорити не доводиться.

Таку думку висловив у коментарі "Телеграфу" військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов. За його словами, на території РФ, звідки потенційно міг би бути напад на Харківщину, недостатня кількість живої сили, щоб втілити в життя цей план.

"Привертає до себе увагу нещодавнє повідомлення західної преси, що мало не в середині січня російська армія нібито готує наступ на Харківщині з прицілом на Харків. Але річ у тому, що на території областей РФ, які межують з Україною і звідки може бути потенційне вторгнення (Брянська, Курська, Бєлгородська), контингент ворожої армії складає близько 26 тисяч осіб. Причому це не найкращі підрозділи, в основному аналог нашої територіальної оборони. До того ж цей комплект сил і засобів буквально розмазаний уздовж кордону з нашими Чернігівською, Сумською та Харківською областями", – пояснює полковник.

Селезньов підкреслив, що зараз не доводиться говорити про те, що ворог сконцентрував серйозні ресурси на території РФ для нового вторгнення на Харківську область. Для цього йому знадобилося б мінімум кілька десятків тисяч професійних військових з відповідним озброєнням та бронетехнікою.

"Упевнений, що українська розвідка та розвідки країн-партнерів відслідковують ситуацію. І вже навіть зроблено відповідні заяви", – додав співрозмовник видання.

Також Селезньов вважає, що сумнівів у тому, що окупанти намагатимуться діяти широким фронтом і шукатимуть слабкі місця, немає. Якщо вони знайдуть слабину, то спробують закидати саме цю ділянку додатковими ресурсами, сподіваючись на прорив.

Повний текст читайте на сайті "Телеграф" у матеріалі: Війна-2024: чому ЗСУ роблять ставку на Крим і чи буде нова атака ворога на Харків.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що військовий експерт Олексій Мельник розповів, як російські окупанти використовують погодні умови на фронті.