Дуже важливий об'єкт: що могли вразити ЗСУ в окупованому Криму

Читать на русском
Автор
11259
РЛС, яка потрапила під удар ЗСУ
РЛС, яка потрапила під удар ЗСУ. Фото Відкриті джерела

Ціль, яку могли знищити українські сили, мала велике значення для окупантів

Під час удару Збройних сил України по тимчасово окупованому Криму 4 січня українські військові, за даними партизанів, змогли вразити не тільки радіолокаційну станцію під Євпаторією. У тому ж місці знаходився та був знищений пункт управління з захищеним каналом зв’язку з Кремлем, який займався координацією протиповітряної оборони півострова.

Про це повідомив Центр національного спротиву із посиланням на інформацію від партизанів. Дорозвідку враженого об'єкта провели партизани з руху "АТЕШ".

Агенти після дорозвідки доповіли, що ураження завдано РЛС російських терористів. Але окрім неї постраждав ще один об'єкт – той самій секретний пункт управління. Цей ПУ окрім забезпечення зв'язку також координував роботу російської ППО на всьому півострові, тому його знищення – це сильний удар по боєздатності терористів.

Раніше "Телеграф" писав, що під час атаки на тимчасово окупований Крим 4 січня було пошкоджено військову частину ППО неподалік Євпаторії. Стверджується, що удар на півострові нібито коригував літак НАТО.

У мережі з’явилася інформація нібито начальник Генштабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов загинув внаслідок ударів по військових об’єктах у Криму. Ніби він перебував у командному пункті, який був атакований 4 січня.